Ez húzós lesz: ennyi idő kell a gazdaság teljes újraépüléséhez az államtitkár szerint

MTI   
  Megosztom
Ez húzós lesz: ennyi idő kell a gazdaság teljes újraépüléséhez az államtitkár szerint

Gion Gábor pénzügyekért felelős államtitkár jó megközelítésnek tartja, ha nem kapkodva öntik a pénzt a gazdaságba, hanem még a rossz időben is igyekeznek megtartani a fiskális fegyelmet.

Több válságforgatókönyvet is összeállít a pénzügyi akciócsoport, mondta a koronavírus-járvány következményeinek enyhítésére utalva a Világgazdaságnak a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára. Gion Gábor a lap pénteki számában megjelent interjúban a gazdaság újraindításával kapcsolatban úgy vélekedett,

Makroszinten a külső erőforrásoktól való magas szintű függés, mikroszinten a minimális készletezés rendkívül sérülékennyé tesz országokat, vállalatokat.

A költségvetési hiánycéllal kapcsolatban azt mondta, különböző szcenáriókkal dolgoznak, ezek között szerepel az is, hogy

Jó megközelítésnek tartja, ha nem kapkodva öntik a pénzt a gazdaságba, hanem még a rossz időben is igyekeznek megtartani a fiskális fegyelmet. Beszélt arról is, hogy egyelőre nincs napirenden más iparágak bevonása a bankszektorra és a kiskereskedelemre kivetett különadók rendszerébe.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

pénzügyi akciócsoport

államtitkár

pénzügyminisztérium