Nem állnak le a munkálatok: milliós beruházások zajlanak Békésen

MTI   
  Megosztom
Nem állnak le a munkálatok: milliós beruházások zajlanak Békésen

Több projekt zajlik jelenleg Békésen, amelyre a város az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) nyert forrást több mint egymilliárd forint értékben - tájékoztatta az önkormányzat közleményben.

Csaknem 378 millió forintot fordítanak két fontos vízgyűjtő, a Puskaporos tó és a Cigányvízláda elnevezésű területek kotrására, a Malomasszonykerti és Décseri csatorna rekonstrukciójára, valamint több utcában a csapadékcsatorna felújítására és építésére. A csapadékvíz elvezetését szolgáló munkálatok július végén fejeződnek be.

Közel 300 millió forintba kerül a belváros rehabilitációja, az Erzsébet-liget megújítása, térburkolat lefektetése, párásító és napóra kihelyezése, az Erzsébet-híd felújítása, térfigyelő kamerák elhelyezése. Az elnyert forrásból a Fáy utcán futópályát és szabadtéri tornapályát építenek, a Piac téren új parkolókat alakítanak ki, és egy új játszótér építése is szerepel a programban.

Emellett zajlik kilenc közintézményben az energetikai korszerűsítés, amelyre a város 419 millió forintot nyert el

- írják a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fejlesztés

beruházás

uniós fejlesztés

uniós forrás

településfejlesztés

békés