Újabb cégeknél jelentek meg a honvédelem emberei: itt már biztosan látni katonákat

MTI   
  Megosztom
Újabb cégeknél jelentek meg a honvédelem emberei: itt már biztosan látni katonákat

Újabb vállalatokhoz érkeznek honvédelmi irányító törzsek a lakosság biztonságos élelmiszer- és gyógyszerellátása érdekében - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM).

Közleményük szerint ezen a héten tizeneggyel nőtt azon vállalatok száma, ahol a honvédelmi irányító törzsek segítik a zavartalan és biztonságos működést. Így már összesen 104 vállalat működését segítik honvédelmi irányító törzsek.

A honvédelmi irányító törzsek továbbra sem veszik át az érintett vállalatok irányítását. Azért vesznek részt a vállalatok életében, hogy biztosítsák azok folyamatos működését, az ország lakóinak ellátásbiztonságát.

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy gördülékeny és sikeres az együttműködés az irányító törzsek és az eddig bevont cégek között

- fogalmazott közleményében a HM.

A létfontosságú magyar vállalatok biztonságáért felelős akciócsoport döntése nyomán következő, újonnan bevont cégek az élelmiszer, valamint a gyógyszeripar maghatározó szereplői.

A listán olyan vállalatok szerepelnek, mint:

  • a SCHOTT Hungary Gyógyszeripari Üvegtermék Gyártó Korlátolt Felelősségű Társaság,
  • a MASTER GOOD Termelő és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság,
  • a Kecskeméti Konzervgyártó és Kereskedelmi Kft.,
  • a Júlia-Malom Élelmiszeripari és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság,
  • a Gyermelyi Holding Zrt., a Hungary - Meat Élelmiszeripari Termelő Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.,
  • a Hungrana Keményítő és Izocukorgyártó és Forgalmazó Kft.,
  • a KALL Ingredients Kereskedelmi Kft.,
  • a Győri Szeszgyár és Finomító Zrt.,
  • a Pannonia Bio Zrt.
  • és a Kartonpack Dobozipari Nyrt.

Orbán Viktor március 13-án jelentette be, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés keretében több akciócsoportot hoz létre. Ezek egyike a létfontosságú magyar vállalatok biztonságáért felelős akciócsoport,amelynek vezetője Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

honvédelem

honvédelmi minisztérium

irányító törzsek

katonák

cégek

irányítás