Madárinfluenza: így kérhetnek kártalanítást a baromfitartók

MTI   
  Megosztom
Madárinfluenza: így kérhetnek kártalanítást a baromfitartók

Állami kártalanítás kérhető napos baromfik leölésére, ha a madárinfluenza miatt meghiúsult a kihelyezésük - közölte a honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Kártalanítás akkor kérhető, ha a keltetőbe helyezés megelőzte a madárinfluenzajárvány kitörését, és a kiszállítási terület akkor még nem esett állategészségügyi korlátozás alá. További feltétel, hogy a fogadás helye szerint illetékes élelmiszerláncfelügyeleti szerv írásban tagadja meg a befogadást, és a leölést megelőzően hivatalosan elrendelje az intézkedést.

Kártalanítási igény utólag, hatósági intézkedés nélkül nem igényelhető. Nem jár kártalanítás akkor sem, ha a járványügyi intézkedést a vállalkozás egyéb felróható magatartása indokolja - olvasható a közleményben. A madárinfluenza-járvány március 26-i újbóli megjelenése óta Bács-Kiskun és Csongrád megyében 121 nagylétszámú telepen mutatták ki a vírust, amely miatt összesen mintegy

1,5 millió baromfit öltek le, a legsúlyosabban érintett terület Bács-Kiskun megye Kiskunfélegyházi Járása

- közölte ugyancsak szerdán a Nébih.

Címlapkép: Getty Images

KÖLTÖZNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? KERESS EGY OLCSÓ HITELT!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 4,73 százalékos THM-el, és havi 96 143 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCreditnél. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 5,49% a THM; a Budapest Banknál 5,68%; a Sopron Banknál 5,72%, a MagNet Banknál pedig 5,73%; míg az Takarékbanknál 5,78%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

baromfi

baromfitartók

madárinfluenza

kártalanítás