Hatalmas üzemet épít a világhírű tech-multi Magyarországon: 2700 dolgozót vesznek fel

MTI   
  Megosztom
Hatalmas üzemet épít a világhírű tech-multi Magyarországon: 2700 dolgozót vesznek fel

Gödön a Samsung gyár 1600 embernek ad munkát, de hamarosan fejlesztik az üzemet, további 2700 embert vesznek fel, így 4300-ra nőhet a ott foglalkoztatottak száma - mondta Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára.

Hozzátette, hogy a rendelet értelmében a kijelölt gazdasági övezetből származó adóbevételeket elsősorban a terület környékére kell költeni, így a Gödön, Csomádon és a Dunakeszin élők érdekeit is figyelembe kell venni.

Arról is beszélt, hogy amikor Magyarországon ezrek veszítik el a munkájukat a járvány miatt, nagyon fontos, hogy azokat a helyeket a kormány megpróbálja megerősíteni, ahol új munkahelyek jönnek létre. Erről szól a kormány gazdaságvédelmi akcióterve, amely a nemzetgazdaság 18-20 százalékát megmozgatja.

A Samsung-gyár fejlesztése 400-500 milliárd forintba kerül, ezzel ez az egyik legnagyobb fejlesztés az országban. A beruházás egyben technológiai váltást is jelent, hiszen elektromos autókhoz gyártanak akkumulátorokat az üzemben

- ismertette.

Kérdésre elmondta azt is, a különleges gazdasági övezetek létrehozása egy lehetőség, amivel a kormány segíteni tud azokon a területeken, ahol munkahelyteremtés zajlik. Ez egy gazdaságvédelmi lépés

- hangsúlyozta, majd hozzátette, egyelőre egy ilyen övezet van, de a lehetőség nyitva áll, hogy továbbiak jöjjenek létre.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

göd

samsung

gyár

munkahely

munkahelyteremtés

samsung gyár