Panaszkodnak a lakók: ez teheti tönkre a szolnoki tanyavilágot?

HelloVidék   
  Megosztom
Panaszkodnak a lakók: ez teheti tönkre a szolnoki tanyavilágot?

A teherforgalom teljesen tönkretette az Abonyi úti megállóhely környéki házakhoz vezető utat.Kamionok zaja és hatalmas porfelhő zavarja a megyeszékhely külterületi tanyavilágában élőket - írja a szoljon.hu.

A portálnak egy olvasójuk számolt be arról, hogy teljesen felforgatta a tanyavilág életét az elviselhetetlen zaj és por, amit a teherforgalom generál.

Gyerekek és idősek is laknak errefelé. A kamionok miatt egész nap a port nyeljük. Úgy érezzük, senki sem törődik azzal, hogy itt laknak emberek. És bár időnként lesimítják az utat, de a köves homokot a bejárókra torlaszolják. Előfordult, hogy a szomszédot a sürgősségire kellett volna bevinnem, de nem tudtam a házához eljutni

– mesélte Király Andrea, akinek az autója is megsérült egy felverődött kavicstól.

Berepedt a szélvédőm, de nem állok kint egész nap, hogy tudjam, melyik teherautó volt. Kit vonjak kérdőre?

- érdeklődött Andrea.

Alapesetben a panaszban jelzett tanyákhoz bevezető földút az önkormányzatának kezelésében van, ám az M4-es gyorsforgalmi út Abony és Törökszentmiklós közötti szakaszának építése idején a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. felelős az útszakaszért.

A 4 sz. főút, az abonyi célkitermelő hely és a zagyvarékasi bánya felől érkező szállítójárművek is érintik ezt az utat. A szállítások java része várhatóan idén lezajlik, a későbbiekben a forgalom csökken a területen

– válaszolta Hideg András, a NIF Zrt. kommuniká­ciós igazgatója a lap megkeresésére. Hozzátette azt is, hogy a szállító utakon harminc kilométer/órás sebességkorlátozás van érvényben, annak portalanításáról a kivitelezőnek folyamatosan gondoskodnia kell.

A környezetvédelmi tervben folyamatos, szükség szerinti locsolás szerepel, tehát a szállítóutakat folyamatosan pormentes állapotban kell tartania a vállalkozónak. A locsolás locsolókocsival történik

– tette hozzá, majd a kavicsfelverődéshez hozzáfűzte, hogy ha a kárt okozó gépjármű rendszáma ismert, és az okozott kárt a vezető elismeri, akkor az érintettek felelősségbiztosítása terhére rendezhetik az esetet. Egyéb esetekben a kár a casco-biztosítás terhére rendezhető.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szolnok

jász-nagykun szolnok megye

tanya

tanyavilág

teherforgalom