Panaszkodnak a lakók: ez teheti tönkre a szolnoki tanyavilágot?

HelloVidék   
  Megosztom
Panaszkodnak a lakók: ez teheti tönkre a szolnoki tanyavilágot?

A teherforgalom teljesen tönkretette az Abonyi úti megállóhely környéki házakhoz vezető utat.Kamionok zaja és hatalmas porfelhő zavarja a megyeszékhely külterületi tanyavilágában élőket - írja a szoljon.hu.

A portálnak egy olvasójuk számolt be arról, hogy teljesen felforgatta a tanyavilág életét az elviselhetetlen zaj és por, amit a teherforgalom generál.

Gyerekek és idősek is laknak errefelé. A kamionok miatt egész nap a port nyeljük. Úgy érezzük, senki sem törődik azzal, hogy itt laknak emberek. És bár időnként lesimítják az utat, de a köves homokot a bejárókra torlaszolják. Előfordult, hogy a szomszédot a sürgősségire kellett volna bevinnem, de nem tudtam a házához eljutni

– mesélte Király Andrea, akinek az autója is megsérült egy felverődött kavicstól.

Berepedt a szélvédőm, de nem állok kint egész nap, hogy tudjam, melyik teherautó volt. Kit vonjak kérdőre?

- érdeklődött Andrea.

Alapesetben a panaszban jelzett tanyákhoz bevezető földút az önkormányzatának kezelésében van, ám az M4-es gyorsforgalmi út Abony és Törökszentmiklós közötti szakaszának építése idején a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. felelős az útszakaszért.

A 4 sz. főút, az abonyi célkitermelő hely és a zagyvarékasi bánya felől érkező szállítójárművek is érintik ezt az utat. A szállítások java része várhatóan idén lezajlik, a későbbiekben a forgalom csökken a területen

– válaszolta Hideg András, a NIF Zrt. kommuniká­ciós igazgatója a lap megkeresésére. Hozzátette azt is, hogy a szállító utakon harminc kilométer/órás sebességkorlátozás van érvényben, annak portalanításáról a kivitelezőnek folyamatosan gondoskodnia kell.

A környezetvédelmi tervben folyamatos, szükség szerinti locsolás szerepel, tehát a szállítóutakat folyamatosan pormentes állapotban kell tartania a vállalkozónak. A locsolás locsolókocsival történik

– tette hozzá, majd a kavicsfelverődéshez hozzáfűzte, hogy ha a kárt okozó gépjármű rendszáma ismert, és az okozott kárt a vezető elismeri, akkor az érintettek felelősségbiztosítása terhére rendezhetik az esetet. Egyéb esetekben a kár a casco-biztosítás terhére rendezhető.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szolnok

jász-nagykun szolnok megye

tanya

tanyavilág

teherforgalom