Mély gödörben a magyar gazdaság: még ennyi idő kell, hogy újraéledjen

HelloVidék   
  Megosztom
Mély gödörben a magyar gazdaság: még ennyi idő kell, hogy újraéledjen

A turizmus és vendéglátás azonnal leállt a vírus miatt bevezetett korlátozások miatt, de a gépjárműiparban is mérhető már a válság - igaz, a visszaesések mértéke eltérő. A munkanélküliség is megugrott.

Pillanatnyilag nehéz megjósolni, hogy meddig tart és mikor lesz a mélypontja a járványhelyzet okozta gazdasági válságnak Magyarországon, az viszont biztos, hogy komoly visszaesés lesz minden ágazatban - derül ki a Győrplusz tévé riportjából. A Pénzcentrum.hu lapigazgatója, Nagy Bálint arról beszélt, hogy a turizmus és vendéglátás azonnal leállt a vírus miatt bevezetett korlátozások miatt, de a gépjárműiparban is mérhető már a válság - igaz, a visszaesések mértéke eltérő. A munkanélküliség is megugrott:

Az előrejelzések szerint a komoly gödörbe kerülő magyar gazdaság évek múlva, 2023-2024-re térhet vissza az eredeti kerékvágásba, azonban egyelőre azt sem lehet megmondani, hogy a válsággörbe milyen alakot mutat majd.

A riportot itt lehet megnézni:

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

gazdaság

válság