Vízkorlátozást vezettek be az aszály miatt: veszélyben az ivóvízellátás?

HelloVidék   
  Megosztom
Vízkorlátozást vezettek be az aszály miatt: veszélyben az ivóvízellátás?

Locsolási tilalmat rendeltek el a napokban több településen, így Pécsváradon, Zengővárkonyban, Nagypallon, Martonfán, Szilágyon és Lovászhetényben is. Ezt Zádori János, Pécsvárad polgármestere jelentette be közösségi oldalán - írja a bama.hu.

Ahogy a portál írja, a területen illetékes vízszolgáltató vette fel a kapcsolatot a települések vezetőivel, a társaság kérte a vízkorlátozás bevezetését. A hosszan tartó, aszályos időszak miatt a víztározók szintje mindössze húsz százalékra apadt, ezért volt szükség az intézkedésekre.

Ez pedig már a kritikusan alacsony határ, ami veszélyeztetheti az ellátást. Ilyen helyzetben az a legfontosabb, hogy az alapszintű ellátást tudják biztosítani a települések, tehát hogy megfelelő mennyiségű és minőségű víz álljon rendelkezésre az ivásra, tisztálkodásra

- számolt be róla a lap, majd hozzátették, az alapszintű ellátásba viszont nem tartozik bele a locsolás, gépkocsimosás vagy a medencefeltöltés. Éppen ezért, rendeletben tiltotta meg minden érintett önkormányzat, hogy a vezetékes vizet ilyen célokra használják.

A vízkorlátozás betartását a közterület-felügyelők és a rendőrség is ellenőrizheti, a szabályokat megszegőkkel szemben pedig megteszik a szükséges intézkedéseket. A locsolási tilalom visszavonásig érvényes valamennyi településen, amint a szolgáltató jelzi, hogy ismét megfelelő szinten állnak a tározók, a vízkorlátozást megszüntetik

- olvasható a portál beszámolójában.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

víz

vízkorlátozás

aszály

pécsvárad

zengővárkony

nagypall

mártonfa

szilágy

lovászhetény