Vízkorlátozást vezettek be az aszály miatt: veszélyben az ivóvízellátás?

HelloVidék   
  Megosztom
Vízkorlátozást vezettek be az aszály miatt: veszélyben az ivóvízellátás?

Locsolási tilalmat rendeltek el a napokban több településen, így Pécsváradon, Zengővárkonyban, Nagypallon, Martonfán, Szilágyon és Lovászhetényben is. Ezt Zádori János, Pécsvárad polgármestere jelentette be közösségi oldalán - írja a bama.hu.

Ahogy a portál írja, a területen illetékes vízszolgáltató vette fel a kapcsolatot a települések vezetőivel, a társaság kérte a vízkorlátozás bevezetését. A hosszan tartó, aszályos időszak miatt a víztározók szintje mindössze húsz százalékra apadt, ezért volt szükség az intézkedésekre.

Ez pedig már a kritikusan alacsony határ, ami veszélyeztetheti az ellátást. Ilyen helyzetben az a legfontosabb, hogy az alapszintű ellátást tudják biztosítani a települések, tehát hogy megfelelő mennyiségű és minőségű víz álljon rendelkezésre az ivásra, tisztálkodásra

- számolt be róla a lap, majd hozzátették, az alapszintű ellátásba viszont nem tartozik bele a locsolás, gépkocsimosás vagy a medencefeltöltés. Éppen ezért, rendeletben tiltotta meg minden érintett önkormányzat, hogy a vezetékes vizet ilyen célokra használják.

A vízkorlátozás betartását a közterület-felügyelők és a rendőrség is ellenőrizheti, a szabályokat megszegőkkel szemben pedig megteszik a szükséges intézkedéseket. A locsolási tilalom visszavonásig érvényes valamennyi településen, amint a szolgáltató jelzi, hogy ismét megfelelő szinten állnak a tározók, a vízkorlátozást megszüntetik

- olvasható a portál beszámolójában.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

víz

vízkorlátozás

aszály

pécsvárad

zengővárkony

nagypall

mártonfa

szilágy

lovászhetény