Vízkorlátozást vezettek be az aszály miatt: veszélyben az ivóvízellátás?

HelloVidék   
  Megosztom
Vízkorlátozást vezettek be az aszály miatt: veszélyben az ivóvízellátás?

Locsolási tilalmat rendeltek el a napokban több településen, így Pécsváradon, Zengővárkonyban, Nagypallon, Martonfán, Szilágyon és Lovászhetényben is. Ezt Zádori János, Pécsvárad polgármestere jelentette be közösségi oldalán - írja a bama.hu.

Ahogy a portál írja, a területen illetékes vízszolgáltató vette fel a kapcsolatot a települések vezetőivel, a társaság kérte a vízkorlátozás bevezetését. A hosszan tartó, aszályos időszak miatt a víztározók szintje mindössze húsz százalékra apadt, ezért volt szükség az intézkedésekre.

Ez pedig már a kritikusan alacsony határ, ami veszélyeztetheti az ellátást. Ilyen helyzetben az a legfontosabb, hogy az alapszintű ellátást tudják biztosítani a települések, tehát hogy megfelelő mennyiségű és minőségű víz álljon rendelkezésre az ivásra, tisztálkodásra

- számolt be róla a lap, majd hozzátették, az alapszintű ellátásba viszont nem tartozik bele a locsolás, gépkocsimosás vagy a medencefeltöltés. Éppen ezért, rendeletben tiltotta meg minden érintett önkormányzat, hogy a vezetékes vizet ilyen célokra használják.

A vízkorlátozás betartását a közterület-felügyelők és a rendőrség is ellenőrizheti, a szabályokat megszegőkkel szemben pedig megteszik a szükséges intézkedéseket. A locsolási tilalom visszavonásig érvényes valamennyi településen, amint a szolgáltató jelzi, hogy ismét megfelelő szinten állnak a tározók, a vízkorlátozást megszüntetik

- olvasható a portál beszámolójában.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

víz

vízkorlátozás

aszály

pécsvárad

zengővárkony

nagypall

mártonfa

szilágy

lovászhetény