Bekavart a koronavírus a csongrádi csokigyár építésébe: lőttek a prémiumszegmensnek

HelloVidék   
  Megosztom
Bekavart a koronavírus a csongrádi csokigyár építésébe: lőttek a prémiumszegmensnek

A gépeket a veszélyhelyzet miatt 5 napig karanténban tartották. A beüzemelést olasz szakemberek végzik majd, ezért ezzel a munkafázissal meg kell várni a járvány végét.

Közel 1000 négyzetméteres csokoládégyárat épít Székkutason a Premium Choco Kft. a meglévő kézműves üzeme szomszédságában, amihez 500 millió forintot pályázaton nyertek, a másik 500 milliót banki kölcsönből és önerőből biztosítják. A gyár épülete elkészült, most a belső munkák zajlanak, a tervezett átadás azonban a koronavírusra tekintettel csúszik, írja a Délmagyar.

Most alakítjuk ki az öltözőket és az irodát. Múlt csütörtökön érkezett meg a gyártósorunk Milánó mellől. Nem volt egyszerű elhozni a gépsort. Külön engedélyt kellett kérni az olasz szakminisztériumtól. A szállítási költségek közel duplájára emelkedtek. Az árfolyamváltozás sem könnyítette meg a helyzetünket

- nyilatkozta Kruzslicz Tamás, a cég egyik tulajdonosa. Mint mondta, a cég 10 éve gyárt prémiumkategóriás kézműves csokoládékat a már meglévő kis üzemben, ahol március közepén le kellett állítaniuk a termelést. A veszélyhelyzet kihirdetése utáni szinte rögtön csaknem minden rendelést visszamondtak a partnereik, a prémiumszegmens teljesen leállt.

A gépeket a veszélyhelyzet miatt 5 napig karanténban tartották. A beüzemelést olasz szakemberek végzik majd, ezért ezzel a munkafázissal meg kell várni a járvány végét. Egyelőre kérdéses, mikor kezdődhet a termelés. A tervek szerint az új csokigyár 10-15 embernek ad majd munkát.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

csokoládégyár

székkutas

premium choco kft.

veszélyhelyzet

csokoládé