Folytatódnak a tömeges leállások: újabb benzinkutak zárnak be

HelloVidék   
  Megosztom
Folytatódnak a tömeges leállások: újabb benzinkutak zárnak be

A több mint egy tucat bezárt Shell állomás után most újabb töltőállomások állíthatják le a működésüket. Május végén a Mol állomások egy része is bezár és lesz, ahol rövidített nyitva tartásra számíthatunk - írja a 24.hu.

A koronavírus-járvány előtti időszakhoz képest most 30-40 százalékkal kevesebbet tankolnak az emberek, de az osztrák határ mellett 80 százalékos a zuhanás. Ezért sorra zárnak be a benzinkutak.

A portál információi szerint a koronavírus-járvány előtti időszakhoz képest most 30-40 százalékkal kevesebbet tankolnak az emberek, ezért sorra zárnak be a benzinkutak. Korábban írtunk róla, hogy a Shell több töltőállomását is bezárta és többnél pedig rövidített nyitva tartást vezetett be. Az RTL Klub friss riportjából kiderült, hogy a Mol még több kút működését fogja leállítani.

Sok kúton eddig inkább a dolgozók szabadságoltatásával vagy rövidített munkaidő bevezetésével reagáltak arra, hogy visszaesett a bevétel. A Mol illetékese elmondta, hogy a kútjaik többségét vállalkozók üzemeltetik, ott is lehettek és lehetnek leépítések.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

benzinkút

töltőállomás

mol

bezár

koronavírus

koronavírus-járvány