Túlélésért küzd a borágazat: egyedi módszert dolgoztak ki a 2020-as szezonra

HelloVidék   
  Megosztom
Túlélésért küzd a borágazat: egyedi módszert dolgoztak ki a 2020-as szezonra

Rögös útra kerültek a borászati ágazat szereplői, ám idén nem az időjárás változékonysága vagy a termés minősége, mennyisége okoz leküzdhetetlen akadályokat. A koronavírus-járvány miatt kialakult szélsőséges helyzetben egyedi megoldásokkal rukkoltak elő a borászatok a 2020-as évjárat megmentésére.

A koronavírus-járvánnyal rögös útra kerültek a borászati ágazat szereplői is. Ebben az esetben azonban nem az időjárás változékonysága, a termés minősége, mennyisége vagy a megművelés, feldolgozás nehézségei állították akadályok elé a szektort, hanem a koronavírus miatt kialakult szélsőséges helyzet, amely erősen rányomta a bélyegét a turisztikai szezonra és a borászati ágazat jövőképére is az értékesítési csatornák beszűkülésével. A Gál Tibor Pincészet egyedi módon segítette a 2020-as évjárathoz kapcsolódó munkálatokat.

A 2020-as évjárat megműveléséhez a dolgozókat fizetni kell. Az ő munkájuk finanszírozására, a permetezésekhez, a majdani szürethez, illetve az átmeneti időszak leküzdéséhez anyagi forrásra van szükségünk

- fogalmaznak.

Az elmúlt egy hónapban kibocsájtottak egy úgynevezett borkötvényt. A kedvező befektetéssel a pincészet munkáját támogathatják az érdeklődők. A különleges kötvény természetesen hivatalosan nem egy értékpapír, hanem egyfajta előfinanszírozása egy jövőbeni szolgáltatásnak, egyfajta voucherként működik.De, mint értékpapír funkcionál annak minden garanciájával, kamataival, átruházhatóságával együtt, azonban a törlesztés és kamatfizetés borban és élményben történik.

A borkötvénynek köszönhetően az elmúlt egy hónapban sikerült befejeznünk a szőlőben a metszéseket, a kötözési munkákat és az első talajmunkákon is túlvagyunk, úgyhogy egyre inkább kúszunk bele az idei évjáratba

- fogalmaznak a pincészet Facebook-oldalán.

Úgy érzem a 2020-as évjárat egy zseniális évjárat lesz, ezért szeretnénk minden energiát megmozgatni, hogy ezt a várható csúcstermést a pincébe láthassuk majd idén ősszel

- mondták.

A kötvény eddigi népszerűsége alapján a pincészet úgy döntött hogy a borkötvényt továbbra is megvásárolható és mellette létrehozták a még kedvezményesebb kiskötvényt is, amit vagy borvásárlásra vagy gasztronómiai élményre, szolgáltatásra lehet majd beváltani, ha már teljesen újranyitnak a pincészet kapui.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

bor

borkötvény

kötvény

borászat