Fontos döntés a Takarék Csoportnál: hamarosan indul az új termékek értékesítése

HelloVidék   
  Megosztom
Fontos döntés a Takarék Csoportnál: hamarosan indul az új termékek értékesítése

A lakossági, a KKV és a nagyvállalati biztosítási igények szélesebb körű kiszolgálása érdekében 25 százalékos tulajdonrészt vásárolt az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. – a nagyvállalati biztosítási piac legnagyobb szereplőjének – tulajdonát képező HUNBankbiztosítás Kft.-ben. A megállapodás értelmében a Takarékbank országos fiókhálózatában ez év harmadik negyedévében indul a termékek értékesítése.

A most tető alá hozott megállapodás mérföldkőnek számít a magyarországi bankbiztosítási szektorban, hiszen a hazánkra jellemző, egy bank, egy biztosítós modell helyett az új kezdeményezés több biztosítós értékesítési modellt valósít meg, lehetőséget teremtve arra, hogy idén szeptembertől a biztosítási piac valamennyi szereplőjének termékeiből választhassanak az ügyfelek, az ország legnagyobbnak fiókhálózatát működtető Takarékbankban

– mondta el Vida József a Takarékbank elnök-vezérigazgatója.

Az együttműködést több mint egy éves szakmai felkészülés előzte meg, amely során a két vállalat a hazai piacon szerzett banki és biztosítási tapasztalataira építve határozta meg a partnerség kereteit. Tapasztalatok szerint, a magyar lakosságnak és a vállalatoknak egyaránt arra van szükségük, hogy értékteremtő, problémamentes és ügyfélközpontú banki és biztosítási szolgáltatásokat kapjanak attól a társaságtól, amelynek bizalmat szavaztak.

Büszkék vagyunk arra, hogy az együttműködés által részesei lehetünk annak a pénzügyi innovációnak, amivel még szélesebb körben szolgálhatjuk ki a lakossági, a KKV, és a nagyvállalati ügyfélkört egyaránt. A banki és biztosítói termékek – elég csak a jelzáloghitelek felvételéhez szükséges lakásbiztosításokból kiindulnunk – komplementer pénzügyi szerepüknek köszönhetően, képesek lesznek az ügyfelek teljes körű pénzügyi igényeinek kiszolgálására, így adva kiszámíthatóságot mindkét szereplő számára. Fontosnak tartom továbbá megemlíteni azt is, hogy az együttműködés lényegében együtt indulhat, az MNB által életre hívott Minősített Fogyasztóbarát Lakásbiztosítással (MFO), melyről az indulás után, országosan több száz fiókban érdeklődhetnek a Takarékbank meglévő és jövőbeni ügyfelei

– hangsúlyozta az együttműködésről Keszthelyi Erik a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. tulajdonosa és ügyvezető igazgatója.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

takarék csoport

biztosítás

biztosító

befektetés

koronavírus

koronavírus-járvány