Győrben elbúcsúzhatnak a szeméttől: fontos változások jönnek a városban

HelloVidék   
  Megosztom
Győrben elbúcsúzhatnak a szeméttől: fontos változások jönnek a városban

Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere sajtótájékoztató keretében ismertette a győri hulladékgazdálkodást érintő változásokat, valamint bemutatta a feladatot ellátó cég új ügyvezetőjét. A polgármester célja, hogy másfél év múlva Győr legyen a legtisztább magyar város - írja a Kisalföld.

Két héttel ezelőtt ígéretet tettem arra, hogy a városi hulladékgazdálkodás problémáinak gyors elemzését követően határozott lépéseket hozunk. A sajtótájékoztató helyszínéül szolgáló szelektív sziget állapota is jól mutatja, hogy változásokra van szükség. Célunk, hogy másfél év múlva Győr legyen a legtisztább magyarországi város, ehhez azonban a lakosság együttműködése elengedhetetlen

– mondta Dr. Dézsi Csaba András.

Ahogy a portál írja, a célok megvalósításának érdekében hulladékgazdálkodási akciótervet jelentett be a polgármester. Ennek részletei a következől:

  • Két héten belül üzembe helyezik a város több helyszínén már telepített, földbe süllyesztett szelektív gyűjtőket, illetve ezek számát a jövőben növelni fogják.
  • Ahol ez nem történik meg, ott a rossz állapotban lévő gyűjtőedényeket harang alakúra cserélik, de racionalizálják a hulladékgyűjtők elhelyezését is a város területén.
  • Míg a társasházaknál növelik a hulladéktárolási kapacitást, addig a családi házas övezetekben egy új hulladékgyűjtő bevezetésével az egyéni, háznál történő szelektív gyűjtés kerül a jövőben előtérbe.
  • Változások jönnek a feladatokat ellátó Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.-nél is. Egy éven belül, három lépcsős fizetésemelést kapnak mind a fizikai, mind a szellemi dolgozók munkájuk jobb megbecsülése érdekében.
  • A Győr-Szol Zrt. tulajdonában álló cég a jövőben a város közvetlen irányítása alá kerül át, amelynek élére új ügyvezetőt neveztek ki.
  • A gyűjtés gyakoriságát is növelik, ebben a lakosság is aktív szerepet vállalhat, hiszen egy készülő applikáció segítségével bárki bejelentheti majd, ha problémát tapasztal a szelektív szigeteknél.

Az applikáció egy újabb példája a lakossággal való aktív kommunikációnak és együttműködésnek, amit polgármesteri kampányom során megígértem. Annak használatával a győriek is segíthetik a rendszer hatékony működését, és a város tisztántartását

– tette hozzá a polgármester.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hulladék

hulladékgazdálkodás

győr

polgármester

akcióterv