Itt vannak az újabb részletek: Orbán Viktor szerint ekkor indulhat újra az élet Pest megyében

Pénzcentrum   
  Megosztom
Itt vannak az újabb részletek: Orbán Viktor szerint ekkor indulhat újra az élet Pest megyében

Legkorábban jövő héten tárgyalnak Budapest és Pest megye újranyitásáról, a héten még biztosan maradnak a korlátozások - mondta Orbán Viktor a Kossuth rádióban. A miniszterelnök az iskolák kinyitásáról is beszélt.

Vakcina nincs, a világ tudósai sem kecsegtetnek gyors eredménnyel

- mondta Orbán Viktor a Kossuth rádióban.

Nem szabad úgy tenni, mintha a járvány megszűnt volna, hiába oldották a korlátozásokat

- tette hozzá a kormányfő. Az orvosok is óvatosságra intenek, fokozatosságot javasolnak.

Az élet újraindításának az oldalán állunk

- mondta Orbán majd hozzátette, Budapesten és Pest megyében akkor oldják fel a korlátozásokat, amikor a halálozási arány javul a területen. A héten biztosan nem lesz nyitás, legkorábban a jövő héten tárgyalnak az enyhítésekről.

Az oktatási rendszer teszt alá került az érettségikkel, kiderült, hogy működik, a tanárok jól álltak át a digitális oktatásra. Arra a kérdésre, hogy ebben a tanévben kinyitnak-e még az iskolák azt válaszolta a kormányfő, hogy bizonytalan a kérdés, nem látja, hogy a szülők, pedagógusok oldalárol meglennének a feltételek. A szülők nagy tömegével nem adják be a gyerekeket a bölcsődékbe, óvodákba, és vélhetően az iskolákkal is így lenne.

Ha lesz nagy tömegű igény az iskolák kinyitására, akkor el fogunk gondolkodni rajta

- tette hozzá.

Összeszerelés alatt vannak a maszkgyártó gépsorok, ennek kapcsán Orbán Viktor kijelentette, minden védőeszközt és a jövőbeni vakcinákat képesnek kell lennünk Magyarországon legyártani. Ugyan most van elég felszerelés a raktárakban, de a kapacitásokat fel kell építeni.

Lesz ez még rosszabb is, az áprilisi ipari termelési adatok brutálisak lesznek

- jelentette ki Orbán Viktor, hozzátéve, hogy szerinte júniusra valamelyest helyreállhat a gazdaság. Arról beszélt, a munkahelyek elvesztésére kell orvosságot találni, a szerdai kormányülésen már állami munkahelyteremtési programról döntöttek.

Jelenleg 200 ezer közmunkást tudnak foglalkoztatni, most 100 ezer sincs. A hadsereg toborzásba kezdett, az állami szférában is vannak álláshelyek

- ismertette a miniszterelnök. 160 ezer magyar vesztette el a munkáját, és kért segítséget az államtól, a kormánynak az a kötelessége, hogy ennek a 160 ezer embernek munkahelyet teremtsen. A költségvetés kapcsán elmondta, ezermilliárdokat fordítnak munkahelyekre, beruházásokban, fejlesztésekben gondolkodik a kormány. Abban kell segíteni a vállalkozókat, hogy fejlesszenek, beruházzanak, munkahelyet teremtsenek.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

orbán viktor

pénzcentrum

budapest

pest megye

újraindítás

gazdaság