Önkéntes akcióban a gazdálkodók: vadhússal köszönik meg az egészségügyi dolgozók munkáját

HelloVidék   
  Megosztom
Önkéntes akcióban a gazdálkodók: vadhússal köszönik meg az egészségügyi dolgozók munkáját

Elsők között kapták meg a balassagyarmati kórház dolgozói azt a száz kilogramm feldolgozott, kiváló minőségű hazai vadhúst, amivel a vadgazdálkodók önkéntes akciója keretében segítik az orvosok és ápolók ellátását. Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár személyesen adta át a környékbeli vadászok adományát és köszönte meg az egészségügyben dolgozók áldozatos munkáját.

Az államtitkár elmondta, hogy az Agrárminisztérium tájegységi fővadászainak szervezésében országszerte vadétellel járulnak hozzá az egészségügyi dolgozók munkájának megsegítéséhez. A széleskörű társadalmi összefogás keretében a vadászok és vadgazdálkodók által felajánlott vadhúsból profi szakácsok által elkészített vadételt, vagy biztonságos körülmények között feldolgozott vadhúst adományoznak a kórházak számára.

A Nógrád megyei Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézetének felajánlott szarvashúsból összesen kétszáz adag ételt készítenek el a dolgozóknak. Az agrártárca államtitkára kiemelte: külön öröm számára, hogy a jó szándék kiegészül azzal, hogy az embereknek lehetősége nyílik megismerni a kiváló minőségű hazai vadételeket.

Kiemelten köszöntet mondott az Agrárminisztérium tájegységi fővadászainak, akik kidolgozták és országszerte összefogják a programot, valamint minden vadgazdálkodónak, szakácsnak, vadhúsfeldolgozónak, akik csatlakoztak a kezdeményezéshez.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vadhús

balassagyarmat

vadgazdálkodók

vadgazdálkodás

kórház

koronavírus

koronavírus-járvány