Több mint 300 millióból fejlesztik Debrecent: erre költik a hatalmas összeget

MTI   
  Megosztom
Több mint 300 millióból fejlesztik Debrecent: erre költik a hatalmas összeget

Infrastruktúra-fejlesztés kezdődött Debrecenben a Határ úton található Debreceni Regionális és Innovációs Tudományos Technológiai Parkban, ahol több ütemben összesen 35 hektár fejlesztési terület válik befektetők fogadására alkalmassá. Az ipari parkban jelenleg 60 cég működik, a mostani bővítés újabb lehetőséget biztosít a további ipari fejlesztésekhez.

Jelentős infrastruktúra-fejlesztés kezdődött Debrecenben a Határ úton található Debreceni Regionális és Innovációs Tudományos Technológiai Parkban, ahol több ütemben, összesen 35 hektár fejlesztési terület válik befektetők fogadására alkalmassá. Papp László polgármester és Herdon István, a Xanga cégcsoport vezérigazgatójának közlése szerint a projekt megvalósításához a Xanga csoporthoz tartozó DIPA Debreceni Ipari Park Akadémia Kft. 314,54 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) keretéből.

Herdon István emlékeztetett, hogy az ipari parkot 2000-ben hozták létre a tulajdonosok azzal a céllal, hogy zöldmezős beruházás keretében, nagy kapacitású közmű és út infrastruktúrával, modern ipari környezetet biztosítson a Debrecenben letelepedni, fejlődni szándékozó hazai és külföldi vállalkozások számára.

A parkban jelenleg 60 cég működik, több mint 6000 alkalmazottal. Az ipari park teljes területe 130 hektár, amelyből 35 hektár biztosít lehetőséget további ipari fejlesztésekhez.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

debrecen

ipari park

ipar