Brutális vásárlásba kezdtek a magyarok: visszatértek az áruházakba

MTI   
  Megosztom
Brutális vásárlásba kezdtek a magyarok: visszatértek az áruházakba

A korlátozások miatt húsvétkor csak a legszükségesebb esetekben keresték fel a boltokat a múlt héten azonban fordulat állt be és arányaiban sokkal többet és nagyobb összegekben vásárolt a lakosság.

Visszatért az élet az áruházakba, egyre jobban megtelnek a kosarak, a pünkösdi hosszú hétvége előtt arányaiban sokkal többet és nagyobb összegekben vásárolt a lakosság, mint a húsvétot megelőző napokban.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára a lapnak elmondta: az elmúlt napok összesítése szerint meghatározó volt az utolsó májusi hét, miután a boltok kiböjtölték a kora tavaszi roham polcritkítása után kényszerűen takaréklángra kapcsolt fogyasztást.

A bátrabb költekezés, az iparcikkek megugró eladása pünkösd után is lendületesebb keresletet hozhat. A főtitkár felidézte, hogy húsvétkor az előző évekhez viszonyítva jóval visszafogottabban fogytak még a hagyományos ünnepi élelmiszerek is. A korlátozások miatt a vásárlók csak a legszükségesebb esetekben keresték fel a boltokat, mivel a kezdetben felhalmozott otthoni élelmiszerkészletek sem fogytak ki. A múlt héten azonban fordulat állt be, magasabb fokozatra kapcsolt az élelmiszer- és iparcikk-kereskedelem.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

vásárlás

pünkösd