Betett a koronavírus a nyári diákmunkáknak is: aki viszont állást kap, ekkorát kaszálhat

HelloVidék   
  Megosztom
Betett a koronavírus a nyári diákmunkáknak is: aki viszont állást kap, ekkorát kaszálhat

A koronavírus-járvány véget vetett a munkaerőhiánynak, a tanulók egy része ezért pénzkereseti lehetőség nélkül marad. Akinek viszont sikerül elhelyezkednie, 5-10%-kal magasabb fizetést kaphat az egy évvel ezelőttihez képest.

Alig több, mint feleannyi diáknak jut idén nyári munka tavalyhoz képest, derül ki az RTL Klub híradójából. A koronavírus-járvány véget vetett a munkaerőhiánynak, a tanulók egy része ezért pénzkereseti lehetőség nélkül marad. Akinek viszont sikerül elhelyezkednie, 5-10%-kal magasabb fizetést kaphat az egy évvel ezelőttihez képest - a minimálbér-emelés miatt.

A fiatalok nagy része nyári fesztiválokon dolgozna legszívesebben, ezek azonban szinte kivétel nélkül elmaradnak idén. A koronavírus miatt a boltok és az éttermek is kevesebb diákmunkást keresnek, mint tavaly.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

diákmunka

nyári munka