Tarolhat az új hitel: így lehet igényelni a legolcsóbb finanszírozási lehetőséget

HelloVidék   
  Megosztom
Tarolhat az új hitel: így lehet igényelni a legolcsóbb finanszírozási lehetőséget

Tömegesen érdeklődtek vállalkozások a nulla százalékos uniós működési hitelt iránt a Takarékbank által működtetett MFB Pontokon. A keddi bejelentés után néhány óra alatt mintegy két és fél milliárd forintnyi igényről tárgyaltak ügyfelekkel a bank referensei. Az első fél napban a legjelentősebb érdeklődést alföldi megyékben tapasztalták.

Varga Mihály pénzügyminiszter kedden jelentette be, hogy a kormányzati gazdaságvédelmi intézkedések részeként péntektől a magyar kisvállalkozások nulla százalékos kamat mellett igényelhetnek uniós hitelt az MFB Pontokon, beruházási és működési hitelcélra egyaránt. Ez a hitel a jelenlegi legkedvezőbb és legolcsóbb finanszírozási lehetőség a válság alatti működéshez és a gazdaság újraindítását követő versenyre való felkészüléshez.

A Takarékbank 419 fiókjában működő MFB Pont tapasztalatai alapján óriási az érdeklődés az új lehetőség, különösen a működési hitel iránt. Bár az igényléseket csak péntektől lehet benyújtani, már a bejelentést követő órákban tömegesen érdeklődtek a kkv-k, fél nap alatt több mint 2,3 milliárd forintnyi igénylésről tárgyaltak vállalkozások képviselőivel a Takarékbank munkatársai, és az igény óráról órára százmillió forinttal nő.

Nem csak cégek, hanem könyvelőirodák is jelentkeztek, hogy a velük kapcsolatban lévő vállalkozásoknak ajánlják a lehetőséget.

A működési hitelcél esetén a minimum 1 millió, maximum 300 millió forintos, és legfeljebb 60 hónapos futamidejű hitelt a mikro-, kis- és középvállalkozások a működés zavartalan biztosításához szükséges készletbeszerzések, illetve működési költségek – például rezsi és munkabér – fizetésére fordíthatják. A hitelfelvételhez önerőre nincs szükség, 25 millió forintig elegendő a tulajdonos kezességvállalása, afölött 20 százaléknyi fedezetet kell bemutatni. A hitelfelvétel nem jár egyéb költséggel.

Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a magyar kis- és középvállalkozások a mostani helyzetben is megfelelő forráshoz jussanak, a gazdaság felpörgetésében a bankrendszernek kulcsfontosságú szerepe és felelőssége van. A Takarékbankban több mint 150 ezer kkv-ügyfelet szolgálunk ki, a mostani helyzetben is aktívan részt veszünk finanszírozásukban, és piacvezetőként kiemelt szerepre törekszünk az MFB Pontos termékek közvetítésében

– mondja Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója.

A pénzintézet arra számít, hogy a kedvező feltételek, az elszámolható költségek széles köre, és a hosszú futamidő miatt rendkívül népszerű lesz a vállalkozások körében az új hitel, és hamar kimerülhet a 68,5 milliárd forintos keret. A korábbi tapasztalatok alapján azt várják, hogy a vállalkozások nagy többsége 150 millió forintnál kevesebb hitelt igényelhet, de lesznek olyanok is, akik a maximális összegre tartanak igényt.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

takarék

hitel

újraindítás

gazdaság

koronavírus

kkv