Kormányzati támogatáshoz jut a vidéki gyár: Orbán Viktor szerint küzdeni kell érte

Magyar Nemzet   
  Megosztom
Kormányzati támogatáshoz jut a vidéki gyár: Orbán Viktor szerint küzdeni kell érte

A koronavírus-járvány gazdasági hatása még az olyan, világszínvonalon kiemelkedő gyárakat is rendkívül érzékenyen érinti, mint az Audi, mondta el győri látogatásán a miniszterelnök.

Kormányzati támogatást ígért a győri Audi-gyárnak Orbán Viktor, aki abból az alkalomból látogatott az üzembe, hogy elindították a harmadik műszakot. Ugyanakkor az üzem teljesítménye még elmarad a koronaválság előtti időszakétól, írja a Magyar Nemzet. Hétfőtől a motor- és járműgyártás ismét a megszokott munkarendben termel.

A koronavírus-járvány gazdasági hatása még az olyan, világszínvonalon kiemelkedő gyárakat is rendkívül érzékenyen érinti, mint az Audi, és az is nyilvánvaló, hogy a gazdaság újraindításához – még a saját lábán megálló Audi-gyár újraindításához is – kell kormányzati segítség. Ennek hiányában ugyanis a gazdaság nem indul újra

- mondta Orbán Viktor. Azt is hozzátette, hogy a kabinet kész pénzügyi hátteret is biztosítani a gyár teljes kapacitáson való működéséhez. A magyar ipar büszkeségének nevezte a győri Audi-gyárat, eddig több mint 11 milliárd euró (mintegy 3,7 ezermilliárd forint) értékben fejlesztettek a ma már környezetsemleges gyárban. De most még az Audi-gyárért is küzdeni kell, fogalmazott a miniszterelnök.

Alfons Dintner, az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke az eseményen úgy fogalmazott, hogy a vállalat egyre inkább kompetencia-központtá fejlődik. Arról is beszélt ugyanakkor, hogy egyelőre messze vannak a koronavírus-járvány előtti normális állapotoktól, a vásárlások még visszafogottak, a vevői igények korlátozottak. A cég április közepén indította újra gyártósorait, első lépésben egy műszakban, majd fokozatosan futtatta fel termelését. A cég 2019 végén 12 807 munkatársat foglalkoztatott.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

audi

audi gyár

gazdaságvédelmi akcióterv

orbán viktor

támogatás

győr