Hatalmas beruházás veszi kezdetét: új logisztikai központ épül Debrecenben

HelloVidék   
  Megosztom
Hatalmas beruházás veszi kezdetét: új logisztikai központ épül Debrecenben

Tízezer négyzetméter alapterületű új logisztikai raktárközpont épül Debrecenben, amelynek alapkövét Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Dr. Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere és a beruházó képviseletében Blága Zsolt, a BHS Trans senior logisztikai igazgatója helyezte el ünnepélyes keretek között. A debreceni raktár egy hét és félmilliárd forintos összköltségű beruházás része, amelyhez 3,4 milliárd forint támogatást nyújtott a magyar állam. A megvalósuló logisztikai raktár 2021 elején kezdi meg működését, a beruházássorozat százhatvanöt új munkahelyet teremt.

A 2011-ben alapított BHS Trans az elmúlt évek során Magyarország meghatározó logisztikai vállalatává nőtte ki magát. Partnerei között hazánk vezető gyártóvállalatai, kereskedelemi láncok szerepelnek, és jelen van a nemzetközi piacon is. Egyik meghatározó stratégiai partere a HELL ENERGY Magyarország Kft., melynek teljes disztribúcióját végzi Magyarországtól kezdve Cipruson át Indiáig.

A logisztikai vállalat eszközparkja is nagyon szerteágazó, hiszen a furgonon túl az emelőhátfalas hűtős tehergépkocsik és a 40 tonnás ponyvás kamionok egyaránt megtalálhatók, így a legkisebb csomagok szállításától kezdve a legspeciálisabb termékek eljuttatását is tudja vállalni, a világ bármely részére.

A BHS Trans jelenleg négy magyarországi telephellyel rendelkezik: Dunakeszin, Pécsen, Székesfehérváron és Szikszón. A vállalat vezetése kezdetektől fogva mindennél fontosabbnak tartja, hogy partnereit megfelelő minőségben tudja kiszolgálni, ezért is döntött még 2018-ban a hálózat bővítéséről. Az idén épülő négy új telephelynek köszönhetően hamarosan 150 km-es távolságon belül tudja kiszolgálni partnereit az ország bármely pontján. Az ország nyugati felében Keszthelyen és Pécsen, a keleti országrészben két megyeszékhelyen, Debrecenben és Szegeden épül telephely. A legnagyobb alapterületű a debreceni, közel 10.000 négyzetméteres raktár lesz, amelynek egy része alkalmas lesz hűtött termékek tárolására is.

A magyar gazdaság lelkét a magyar tulajdonban lévő vállalatok adják

– mondta el Szijjártó Péter a debreceni déli ipari övezetben, ahol elhelyezték a BHS Trans Kft. új logisztikai központjának alapkövét, majd hozzátette:

a kormány a munkahelyteremtő beruházásokat, a beruházó vállalatokat támogatja. A BHS Trans összesen 7,6 milliárd forintos, munkahelyteremtő logisztikai beruházását a kormány 3,4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással segíti.

Példaértékűnek tartjuk Debrecen fejlődését, és örülünk, hogy ennek mi is részesei lehetünk a jövőben. Biztosak vagyunk benne, hogy azzal a minőségi logisztikai szolgáltatással, amelyet a beruházás segítségével nyújtani tudunk, üzleti partnereink exportképességéhez is hozzájárulhatunk

- mondta el az ünnepélyes eseményen Blága Zsolt, a BHS Trans senior logisztikai igazgatója. Majd hozzátette, a beruházás új munkahelyeket is teremt – mintegy 165 fő számára biztosít majd megélhetést.

Ez egy száz százalékig magyar sikertörténet, amely megmutatja, hogyan lehet felépíteni egy eredményes magyar nagyvállalatot. Ehhez a sikertörténethez kapcsolódik Debrecen városa is. A város és az ország megerősödve kerül ki a járvány időszakából. Jó látni, hogy nemcsak a politikusok, hanem a gazdasági élet szereplői is hisznek a magyar gazdaságban

– mondta el Dr. Papp László, Debrecen polgármestere az új logisztikai központ alapkőletételén.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

debrecen

hajdú-bihar-megye

logisztika

logisztikai központ

építkezés

beruházás