Milliós beruházás kezdődik: család- és gyermekjóléti központ épül Kecskeméten

MTI   
  Megosztom
Milliós beruházás kezdődik: család- és gyermekjóléti központ épül Kecskeméten

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében megvalósuló beruházás során az egykori Rudolf-laktanya - a Széktói stadion szomszédságában lévő - három műemléki épületét hasznosítják. A volt altisztképző, valamint a zuhany-mosókonyha épülete az örökségvédelmi szempontoknak megfelelően teljesen megújul. A két épület között elhelyezkedő, romos, egykori zárt kispuskalőtér pedig bővülve, az épített örökség értékeit megőrizve épül újjá.

A több mint 1300 négyzetméter alapterületű, akadálymentesített komplexum új épületében az intézmény ügyfélforgalmi és a közösségi funkciókat ellátó helyiségeit, a két felújítandó épületben pedig a dolgozói irodákat alakítják ki.

A szomszédos, nagyjából 5200 négyzetméteres terület szabadtéri - elsősorban sport- és szabadidős - programok, illetve csoportfoglalkozások tartására lesz alkalmas szociálisan hátrányos helyzetű, különösen csellengő vagy veszélyeztetett gyermekek számára.

A családsegítő és gyermekjóléti szolgálat jelenleg a Fecske utcában két, egymástól távolabb lévő épületben működik. A beruházással az eddigieknél fejlettebb és modernebb közegben, családias környezetben szervezhetik meg a városi és járási szintű ellátást. Az új központ épülete alkalmas lesz a családfókuszú szociális munkára és szakmai műhelyként is funkcionál majd. A beruházás várhatóan 2021 végén fejeződik be.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

beruházás

család

gyermekjólét

központ

kecskemét