Korlátozások a bankfiókokban: így juthatunk majd a pénzünkhöz

HelloVidék   
  Megosztom
Korlátozások a bankfiókokban: így juthatunk majd a pénzünkhöz

Június végén átállnak a Takarékbank Zrt. közös számlavezető rendszerére azok a fiókok is, amelyek eddig még más platformot használtak, ezért a zavartalan váltás érdekében 2020. június 26-án, 29-én és 30-án a szolgáltatások egy részét korlátozzák.

A Takarékbank Zrt. számlavezető rendszerei egyesítésének utolsó állomásaként 2020. június végén átállnak a Takarékbank Zrt. közös számlavezető rendszerére azok a fiókok is, amelyek eddig még más platformot használtak.

Ugyanakkor az azonnali fizetési (AFR) megbízások folyamatosan teljesülnek, a bankkártyákkal a számlafedezet terhére lehet fizetni és készpénzt felvenni, a bankfiókok szűkített szolgáltatást kínálva nyitva tartanak és a mobil bankfiókok az előre meghirdetett menetrend szerint járnak. A hitelintézet közel 1.000 ATM berendezése ezen időszak alatt is teljes körűen áll az ügyfelek rendelkezésére.

A bankfiókok a 2020. június 26-ai, 29-ei és 30-ai pénztári és könyvelési bankszünnapokon szűkített szolgáltatásokkal állnak az ügyfelek rendelkezésére. Az ügyintézők a termékekről tájékoztatást nyújtanak, a hitelek előkalkulációját elvégzik. Köthető lakástakarék- és önkéntes nyugdíjpénztári szerződés, biztosítás, átvehetőek az elkészült bankkártyák, az értékpapírokkal és lejáró állampapírral kapcsolatos ügyeket is lehet intézni.

A pénzforgalmi szolgáltatások terén korlátozásra kell számítani: a készpénzforgalomra vonatkozó megbízások, az AFR feltételeinek nem megfelelő átutalási megbízások és a betétlekötési tranzakciók nem teljesülnek ebben a három napban. Az MFB és a VOSZ Pontokon viszont a tárgyalások és az ügyletek rögzítése zavartalanul folyhat. A 15 Takarék Mobil Bankfiók az előre meghirdetett menetrend szerint járni fogja az országot.

A postahelyeken a takarékbanki szolgáltatásokkal kapcsolatos kiszolgálásra 2020. június 25. után legkorábban 2020. július 1-jén lesz lehetőség. Az erre a három napra korábban megadott értéknapos, állandó átutalások és csoportos beszedési megbízások 2020. július 1-jén teljesülnek. A Takarékbank Zrt. azt javasolja ügyfeleinek, hogy pénzügyeik intézésére a bankszünnapok ideje alatt is válasszák a Takarék Netbankot, Takarék e-Bankot és a Takarék Mobilappot. A pénztári és könyvelési bankszünnapokról az ügyfeleket részletesen tájékoztatták, további információ és a fióki nyitvatartási rend a www.takarekbank.hu oldalon található

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

takarék

takarék csoport

bank

bankszünet