Egyre durvább a pécsi helyzet: újabb pszichoaktív droggal kereskedő szervezetet fogtak el

MTI   
  Megosztom
Egyre durvább a pécsi helyzet: újabb pszichoaktív droggal kereskedő szervezetet fogtak el

Az eddigi hét gyanúsított után újabb három ember letartóztatását rendelte el a Pécsi Járásbíróság abban az ügyben, amelyben egy új pszichoaktív anyaggal kereskedő bűnbanda csaknem két év alatt mintegy 200 millió forint bevételre tett szert - közölte a Pécsi Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.

Mint írták, a gyanúsítottakat bűnszervezetben, kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt tartóztatták le. Az elsőrendű gyanúsított 2018 nyarától bűnszervezetet hozott létre, a férfi külföldről új pszichoaktív anyagot rendelt, annak ellenértékét kriptovalutával egyenlítette ki.

A drog megrendelésében élettársa is közreműködött. A drogot a bűnszervezet öt tagja porciózta, csomagolta, majd országszerte különböző postákon feladva juttatta el a fogyasztókhoz. Az elsőrendű gyanúsított Budapesten több lakást is bérelt, ahol a már letartóztatott gyanúsítottak a csomagokat előkészíthették.

A fogyasztók az új pszichoaktív anyagot interneten keresztül rendelték meg az elsőrendű gyanúsítotthoz köthető weboldalokról, amelyek létrehozását, üzemeltetését és rendszeres változtatását a bűnszervezet szintén letartóztatásban lévő két informatikus tagja segítségével végezte. Az internetes áruházakat az Egyesült Államokban lévő gazdasági társaságok szerverein keresztül üzemeltették.

A megrendelők a drog ellenértékét a postának fizették meg, majd a Magyar Posta Zrt. az összegeket az elkövetői kör által megadott bankszámlákra utalta. A feladást lebonyolító gyanúsítottak a bankszámláról a posta által utalt összeget készpénzben vették fel és eljuttatták a bűnszervezet vezetőjéhez. Az eddigi adatok szerint a bűnszervezet legalább 13 ezer postai csomagot adott fel, a bankszámlákra legalább 200 millió forint bevétel érkezett.

A három újabb gyanúsítottat európai elfogatóparancs alapján Horvátországban fogták el, kedden adták át őket a magyar hatóságoknak. Közülük két ember büntetett előéletű, különös visszaeső, korábban kereskedéssel elkövetett kábítószerrel visszaélés és más bűncselekmény miatt végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte őket a Pécsi Törvényszék.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pécs

rendőrség

bűnszervezet

bűnbanda