Brutális halpusztulás: közel 7 mázsa döglött hal lebegett a magyar folyó felszínén

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális halpusztulás: közel 7 mázsa döglött hal lebegett a magyar folyó felszínén

Haltetemekre lettek figyelmesek az emberek a Hortobágy folyón az elmúlt napokban. Információink szerint mintegy 6-7 mázsa döglött halat gyűjtöttek be. A Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (TIVIZIG) méréseket végez a helyszínen. Mobil szivattyúval friss oxigént juttatnak a vízbe, érkezik a friss víz a Tiszából - írja a haon.hu.

Ahogy a portál írja, a vízügyi igazgatóságtól értesültek arról, hogy a csapadékos időjárása miatt megindult belvízi lefolyások miatt oxigénhiányos állapot alakult ki a Hortobágy-főcsatorna egyes szakaszain. A TIVIZIG emiatt július 3-án 12 órától III. fokú vízminőség védelmi készültséget rendelt el a vízfolyás Borsósi-tározótól a Bács-Szandaliki-csatornáig tartó szakaszán. Ezután rendszeres helyszíni méréseket végeznek több pontonon a TIVIZIG mintavevő munkacsoportjának tagjai. Munkájuk során a helyenként felbukkanó haltetemeket a Hortobágyi Horgászegyesülettel közösen eltávolították.

A kedvező vízbiológiai körülmények helyreállítása érdekében az igazgatóság frissítővizet juttat be a Keleti-főcsatornából Tiszavasvárinál, illetve a Hortobágy település feletti szelvényben egy mobil szivattyút üzemeltet, amelynek segítségével friss oxigént juttatnak a vízbe

- számolt be róla a lap.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hortobágy

folyó

hal

halpusztulás

haltetem

tetem

döglött hal

tisza

mobilszivattyú

tiszántúli vízügyi igazgatóság