Brutális halpusztulás: közel 7 mázsa döglött hal lebegett a magyar folyó felszínén

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális halpusztulás: közel 7 mázsa döglött hal lebegett a magyar folyó felszínén

Haltetemekre lettek figyelmesek az emberek a Hortobágy folyón az elmúlt napokban. Információink szerint mintegy 6-7 mázsa döglött halat gyűjtöttek be. A Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (TIVIZIG) méréseket végez a helyszínen. Mobil szivattyúval friss oxigént juttatnak a vízbe, érkezik a friss víz a Tiszából - írja a haon.hu.

Ahogy a portál írja, a vízügyi igazgatóságtól értesültek arról, hogy a csapadékos időjárása miatt megindult belvízi lefolyások miatt oxigénhiányos állapot alakult ki a Hortobágy-főcsatorna egyes szakaszain. A TIVIZIG emiatt július 3-án 12 órától III. fokú vízminőség védelmi készültséget rendelt el a vízfolyás Borsósi-tározótól a Bács-Szandaliki-csatornáig tartó szakaszán. Ezután rendszeres helyszíni méréseket végeznek több pontonon a TIVIZIG mintavevő munkacsoportjának tagjai. Munkájuk során a helyenként felbukkanó haltetemeket a Hortobágyi Horgászegyesülettel közösen eltávolították.

A kedvező vízbiológiai körülmények helyreállítása érdekében az igazgatóság frissítővizet juttat be a Keleti-főcsatornából Tiszavasvárinál, illetve a Hortobágy település feletti szelvényben egy mobil szivattyút üzemeltet, amelynek segítségével friss oxigént juttatnak a vízbe

- számolt be róla a lap.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hortobágy

folyó

hal

halpusztulás

haltetem

tetem

döglött hal

tisza

mobilszivattyú

tiszántúli vízügyi igazgatóság