Brutális halpusztulás: közel 7 mázsa döglött hal lebegett a magyar folyó felszínén

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális halpusztulás: közel 7 mázsa döglött hal lebegett a magyar folyó felszínén

Haltetemekre lettek figyelmesek az emberek a Hortobágy folyón az elmúlt napokban. Információink szerint mintegy 6-7 mázsa döglött halat gyűjtöttek be. A Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (TIVIZIG) méréseket végez a helyszínen. Mobil szivattyúval friss oxigént juttatnak a vízbe, érkezik a friss víz a Tiszából - írja a haon.hu.

Ahogy a portál írja, a vízügyi igazgatóságtól értesültek arról, hogy a csapadékos időjárása miatt megindult belvízi lefolyások miatt oxigénhiányos állapot alakult ki a Hortobágy-főcsatorna egyes szakaszain. A TIVIZIG emiatt július 3-án 12 órától III. fokú vízminőség védelmi készültséget rendelt el a vízfolyás Borsósi-tározótól a Bács-Szandaliki-csatornáig tartó szakaszán. Ezután rendszeres helyszíni méréseket végeznek több pontonon a TIVIZIG mintavevő munkacsoportjának tagjai. Munkájuk során a helyenként felbukkanó haltetemeket a Hortobágyi Horgászegyesülettel közösen eltávolították.

A kedvező vízbiológiai körülmények helyreállítása érdekében az igazgatóság frissítővizet juttat be a Keleti-főcsatornából Tiszavasvárinál, illetve a Hortobágy település feletti szelvényben egy mobil szivattyút üzemeltet, amelynek segítségével friss oxigént juttatnak a vízbe

- számolt be róla a lap.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hortobágy

folyó

hal

halpusztulás

haltetem

tetem

döglött hal

tisza

mobilszivattyú

tiszántúli vízügyi igazgatóság