Óriási változás robbant be a kölcsönöknél: ezekre az újdonságokra számíthatunk

Pénzcentrum   
  Megosztom
Óriási változás robbant be a kölcsönöknél: ezekre az újdonságokra számíthatunk

A járvány alatt látványosan visszaesett a személyi hitelezés, a legfrissebb adatok szerint azonban már májusban újra nagyobb érdeklődés mutatkozott a személyi hitelek iránt. Az igaz, hogy utoljára három évvel ezelőtt volt ilyen alacsony a hitelfelvételi kedv, viszont az MNB által bevezetett THM plafonnak köszönhetően - amely a júniusi alapkamat csökkentésnek köszönhetően már csak 5,75 százalék lehet - a kamatok is rekordalacsonyan vannak, ez pedig meghozta a lakosság kedvét a kölcsönökhöz. Mutatjuk, mennyien használták ki a fantasztikusan alacsony kamatokat májusban, és hogy milyen ajánlatokkal álltak elő a bankok.

Áprilisban hatalmas zuhanást hozott a személyi hitelek felvételében a járvány okán bevezetett korlátozásoknak, a lakosság bizonytalanná váló anyagi helyzetének, és a gazdaság védelme érdekében hozott intézkedéseknek együttes hatása. Ahogy várható volt, az új hitelszerződések összegeiben hatalmas volt a visszaesés, nem csak a személyi kölcsönök, hanem a babaváró és lakáshitelek esetében is, azonban ott mutatkozott meg leggyorsabban a vírus okozta krízis.

Májusban viszont már bekövetkezett a várt felívelés - amelynek egyik oka az lehet, hogy a személyi hitel kamatokat nagyjából a felére vágta vissza a márciusi kormányrendelet, illetve a júniusi alapkamat csökkentés, ez pedig májusra meghozta a lakosság kedvét a kölcsönfelvételhez. Áprilisban ez még azért sem tudta volna korrigálni a visszaesést, mert a THM-plafon bevezetése, azaz március 18-a után a bankok azonnali hatállyal felfüggesztették a fogyasztási hitelek értékesítését, ami több terméknél is megakasztotta az évek óta tartó dinamikus emelkedést. Időbe telt, amíg elő tudtak állni új hiteltermékekkel. Úgy tűnik ez április folyamán sikerült a legtöbb hitelintézetnek, és az ügyfelek megítélése szerint is kedvező kölcsönajánlatokkal álltak elő.

A teljes cikk Pénzcentrum oldalán olvasható.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pénzcentrum

hitel

kölcsön