Befejeződött a korszerűsítés: felavatták az ország egyik legmodernebb péküzemét

HelloVidék   
  Megosztom
Befejeződött a korszerűsítés: felavatták az ország egyik legmodernebb péküzemét

A teljes hazai pékszakmának köszönetet mondott Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára azért, mert a koronavírus veszély négy hónapjában friss kenyérrel látták el az országot. A politikus a Balmaz Sütöde Kft. bővítése és korszerűsítése befejezése alkalmából rendezett ünnepségen vett részt kedden a családi vállalkozás telephelyén - írja a haon.hu.

Ahogy a portál írja, az avatási ünnepségen elhangzott, hogy ezt az eseményt többször is elhalasztották, először áprilisban, a koronavírus-veszély miatt, majd a Parlament ülésszakának befejezése után szerették volna megtartani. A hivatalos átadóra Nagy István agrárminisztert várták, de ő az Országgyűlés Európai Unióval kapcsolatos ügyeinek keddi, rendkívüli ülése és tárgyalása miatt nem lehetett ott az ünnepi eseményen kedden délután. A szaktárcát Feldman Zsolt államtitkár képviselte.

A házigazda, Fülep Zsolt cégvezető köszöntötte a vendégeket. Beszédében elmondta, vállalkozásuk 1991-ben négy fővel indult, ma már 178 dolgozót foglalkoztatnak. Hozzátette, a fogyasztói igények kielégítse miatt bővítették a termelői területet, energiatakarékosabb és gazdaságosabb lett a termelés, a korszerűsítés révén könnyebb lett a munka, és a jövőben akár emberi kéz érintése nélkül is készülhetnek a pékáruk.

Zsolt mögött nagyon jó család van, a problémákat meg tudják beszélni, azokat meg tudják oldani. Az fejlődik tovább, aki a problémákra választ talál. Nekik ez sikerült. Olyan termékekkel, technológiai fejlesztésekkel indultak el, ami a jövőbe vezet

- mondta Kiss Attila, Hajdúböszörmény polgármestere.

Fejlődni, haladni kell a korral. Ha a vállalkozás fejlődik, fejlődik a település is, és az ország is

- mutatott rá Tiba István, a térség országgyűlési képviselője, az Országgyűlés jegyzője .

Öröm Hajdú-Biharba jönni, mert küzdeni akaró és tudó emberek élnek itt. Sokféle fejlesztést láttam az elmúlt időben. Amit itt tapasztaltam, az az, hogy sok apró lépéssel, sok kis elem egymásra rakásával jutott el a családi vállalkozás oda, ahol most tart. Köszönet jár a családnak, a vállalkozásnak, hogy helyt álltak a vírusveszély idején. És köszönet jár a pékeknek is, hogy az elmúlt négy hónapban kenyeret adtak az országnak

- kezdte avató beszédét Feldman Zsolt.

Most Magyarország egyik legkorszerűbb sütőüzemében vagyunk. A beruházás a multikkal szemben a helyi sütödék jövőjét is segíti. A kormány 2014-től napjainkig 360 milliárd forintot juttatott az élelmiszeripar fejlesztéséhez. Ezzel segíti, védi a kiskereskedelmi láncba beszállítókat a multikkal szemben. A szaktárca vissza nem térítendő támogatásokat ad, míg a vállalkozások oldaláról ott van a szaktudás, a hit, a tapasztalat, valamint a tisztelet a vásárlók és a beszállítók irányába

- tette hozzá.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

korszerűsítés

pékség

felújítás

modernizálás

péküzem