Most érdemes résen lenni: sokat spórolhatunk ezekkel a kölcsönökkel

Pénzcentrum   
  Megosztom
Most érdemes résen lenni: sokat spórolhatunk ezekkel a kölcsönökkel

Pénztárcán is érezhető lépés volt az alapkamat 15 bázispontos csökkenése, hiszen így a THM-plafonos személyi kölcsönök is olcsóbbá váltak. Mutatjuk, hogy mennyivel kerül kevesebbe így a kölcsön.

A Pénzcentrum is beszámolt róla, hogy július óta már legfeljebb csak 5,75 százalékos THM-mel vehetünk fel fogyasztási hiteleket, így személyi kölcsönöket is. Ez 15 bázispontos csökkenés júniushoz képest, amikor még 5,9 százalék volt a maximálisan kiszabható THM.

Ez azt jelenti például, hogy aki júniusban akart szabad felhasználású személyi hitelt felvenni, de valamiért kivárt néhány napot vagy hetet, most olcsóbban juthat ehhez a kölcsönhöz. Legalábbis 2020-ban alacsonyabb lesz a hitel kamata, hiszen mint arra számos alkalommal felhívtuk a figyelmet, a kedvezményes kamatot csak az idei évre garantálja az állam.

De mennyit is jelent ez a 15 bázispont? És az, ha egy hónappal később veszünk fel hitelt? Na és kell-e aggódnia annak, aki korábban vette fel a hitelét, még 5,9 százalékos THM mellett.

A kalkuláció és a cikk folytatása a Pénzcentrum oldalán olvasható.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

pénzcentrum

pénz

kölcsön