Kiderült: milliós bánatpénz üthette a Suzukitól kirúgott szakszervezetis markát

HelloVidék   
  Megosztom
Kiderült: milliós bánatpénz üthette a Suzukitól kirúgott szakszervezetis markát

A férfi 14 évet húzott le a cégnél, műszakvezető volt, amikor mennie kellett. Megviselte a történet, most pedig a töredékét keresi a suzukis fizetésének, egy kisvállalkozásnál áruszállítóként dolgozik.

Munkaügyi pert indított az esztergomi Suzukival szemben az a férfi, akit tavaly év elején annak ellenére bocsátott el viharos gyorsasággal az autógyártó cég, hogy az újonnan alakult szakszervezet vezetőjeként munkahelyi védelem illette volna meg, írja a 24.hu. A munkaügyi per végül peren kívüli egyezséggel zárult, hivatkozik a lap nem hivatalos forrásokra.

A gyár berkein belül az a hír járja, hogy a kirúgott szakszervezeti vezetőt nem veszi vissza a cég, és nem is teheti be lábát az üzem területére, holott a mai napig ő az érdekképviselet vezetője.

A pontos összeget a két fél fedhetné fel, de ettől is elzárkóztak. A férfi 14 évet húzott le a cégnél, műszakvezető volt, amikor mennie kellett. Megviselte a történet, most pedig a töredékét keresi a suzukis fizetésének, egy kisvállalkozásnál áruszállítóként dolgozik.

A munkavállalók összeállásának van kézzel fogható eredménye:

Sőt, tavaly a cég azzal igyekezett csillapítani a kedélyeket a szakszervezet lefejezése után, hogy a meglévő 13. havi bért megfejelték a 14. havival is. Arra sem volt még példa, hogy a cég vezetői fogadóórákat tartsanak a dolgozóknak. Ilyenre idén már sor került. Kikérik továbbá az alkalmazottak véleményét az őket a gyárhoz szállító buszok útvonaláról, nyilatkozta a lapnak egy forrás.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

suzuki

suzuki gyár

szakszervezet

fizetés

per