Megérkezett a bejelentés: szigorodnak a korlátozások a koronavírus miatt Magyarországon

Pénzcentrum   
  Megosztom
Megérkezett a bejelentés: szigorodnak a korlátozások a koronavírus miatt Magyarországon

Gulyás Gergely a mai Kormányinfón jelentette be, hogy a nemzetközi járványhelyzet miatt szigorítani készül a beutazási szabályokat a kormány - írta meg a Pénzcentrum.

A kormány mai ülésén értékelték az európai járványügyi helyzetet, és mint látható, Európában a helyzet általánosságban romlik, legfeljebb néhány országban stagnál

- mondta Gulyás Gergely.

Ahogy a portál írja, a miniszter hozzátette:

mivel az európai adatok néhány hét késéssel a magyarországi statisztikákra is hatással vannak, így semmilyen enyhítésről nem lehet szó a már bevezetett szabályokban hazánkban.

A beutazásra vonatkozó új szabályok kidolgozásán már dolgozik a kormány, mint azt a Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: jövő héten várható a konkrétumok bejelentése.

A legfontosabb, hogy akadálytalanul újraindulhasson az oktatás. Tekintettel leszünk az országok fertőzöttségi szintjére és az üzleti utakra, egy komplex szabályozást fogunk kialakítani

- mondta a miniszter

Újságírói kérdésre reagálva a miniszter beszélt arról is, mi a helyzet azokkal az utakkal, amiket már korábban (a jelenlegi szabályok alapján) lefoglaltak. Gulyás kifejtette: aki következmények nélkül tudja lemondani, tegye meg, amúgy vis maior lehet majd a kormány szigorítása miatt.

Gulyás viszont - szintén újságírói kérdésre reagálva - leszögezte, hogy a kijárási korlátozás újbóli bevezetése egyelőre nincs napirenden. Hozzátette: a távolságtartási szabályok esetleges szigorításáról az Operatív Törzs tehet javaslatot.

Iskolakezdés

Az oktatási intézményekre vonatkozó járványügyi intézkedési tervvel kapcsolatban Gulyás elmondta, vannak olyan szabályok, például a higiéniás szabályok, amelyek betartása nagyon fontos, de bevallotta, hogy vannak nem túlzottan életszerű pontok is a tervben. Elmondása szerint minden iskola és iskolaigazgató tud segíteni, hogy ahol nagy a létszám, milyen intézkedésekre lesz szükség.

Azzal kapcsolatban, hogy az iskolában a másfél méteres távolság betartható, meglehetősen szkeptikus vagyok

- árulta el a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Hozzátette: a kötelező maszkviselést nehezen tudja elképzelni az iskolákban, de a homlokhőmérőzést jó javaslatnak tartja.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kormányinfó

gulyás gergely

szabályok

szabályozás

korlátozás

koronavírus

koronavírus-járvány