Gulyás: mégsem jöhetnek be a külföldi bérvadászok

HelloVidék   
  Megosztom
Gulyás: mégsem jöhetnek be a külföldi bérvadászok

Korábban beszámoltunk róla, hogy a vadászkamara szerint a határzár nem vonatkozik a külföldi bérvadászokra. Gulyás Gergely pénteken viszont a bérvadászatról azt mondta, hogy nem számít gazdasági célú tevékenységnek, ezért nem jöhetnek be a bérvadászok korlátozások nélkül az országba.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken a külföldi bérvadászok beutazásáról azt mondta, hogy az ORFK értelmezése szerint nem számít gazdasági célú tevékenységnek a bérvadászat, vagyis mégsem jöhetnek be korlátozás nélkül.

Korábban mi is írtunk róla, hogy az Országos Magyar Vadászkamara Gulyás Gergely határzárról szóló bejelentését követően egyeztetett az Agrárminisztériummal. A kamara több ágazati szakember, valamint járványügyi szakember bevonásával kidolgozott egy olyan, járványhelyzetben alkalmazható eljárásrendet, aminek a betartása garantálhatná a vadászvendégek beutazási lehetőségét, a járványügyi kockázatok minimalizálását és a vadászatra jogosultak számára a bérvadászati bevételeket.

A külföldi bérvadászok különleges protokollját eljuttatták a minisztériumba. Néhány nappal később, szeptember 4-én a Kossuth Rádió reggeli műsorában Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy a gazdaság élénkítése miatt enyhítések várhatóak a külföldi állampolgárok beutazásával kapcsolatban. Ezek az utazási könnyítések jogszabálymódosításként meg is jelentek a Magyar Közlöny 201. számában, szeptember 5-én pedig hatályba is léptek. A módosítás így szól: "ha a Magyarországra történő beutazás üzleti vagy gazdasági célú tevékenység, amelynek tényét a nem magyar állampolgár Magyarország területére történő belépéskor igazolja, Magyarország területére korlátozás nélkül beléphet”.

Ezt a kamara úgy értelmezte, hogy a külföldi bérvadászokra is vonatkozik, mert szerintük a bérvadászat gazdasági célú tevékenységnek számít.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

vadászat