Újabb iskolában bukkant fel a vírus: részleges digitális oktatásra állnak át Törökszentmiklóson

MTI   
  Megosztom
Újabb iskolában bukkant fel a vírus: részleges digitális oktatásra állnak át Törökszentmiklóson

Koronavírus-fertőzés miatt keddtől részben digitális oktatásra állt át a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Kölcsey Ferenc Általános Iskolája Törökszentmiklóson - írta meg a szoljon.hu.

Ahogy a portál beszámolt róla, az intézmény kedd reggel adott ki közleményt a történtekkel kapcsolatban. Mint írják, az elmúlt napokban három igazoltan koronavírus-fertőzött pedagógusuk került karanténba.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Megyei Népegészségügyi Központ illetékeseivel, továbbá a fenntartóval egyeztetve az alábbi intézkedést hoztuk: harmadiktól a nyolcadik osztályos évfolyamig határozatlan ideig áttértünk a tantermen kívüli, digitális munkarendre. A tanári kar alsóbb évfolyamokon tanító tagjait azonnal tesztelték, közülük mindenkinek negatív lett az eredménye. Az első és második évfolyamokban, mivel nem volt vírusfertőzöttség gyanúja sem a pedagógusok, sem a diákok között, továbbra is normál keretek között folyik az oktatás

– áll a közleményben.

Mint írják, az épületet azóta fertőtlenítették, a szigorú járványügyi biztonsági protokollokat és a minisztérium által kiadott iránymutatásokat továbbra is követi az intézmény.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-fertőzés

koronavírus-fertőzött

koronavírus-járvány