Behozta lemaradását a hazai használtautó-piac: ezeket a modelleket vásárolták a legtöbben

MTI   
  Megosztom
Behozta lemaradását a hazai használtautó-piac: ezeket a modelleket vásárolták a legtöbben

Több mint 511 ezer használt autó cserélt tulajdonost Magyarországon az idei első nyolc hónapban, ami a tavalyi rekordévben tapasztalt 527 ezerhez képest csak 3 százalékos elmaradást jelent - hívta fel a figyelmet a JóAutók.hu a DataHouse adatai alapján.

A használtautó-piactér csütörtöki közleménye szerint a koronavírus elleni védekezés miatt bevezetett leállások hatására a tavaszi hónapokban 20 százalékkal kevesebb használt autó adásvételét regisztrálta a Belügyminisztérium, ugyanakkor a nyári hónapokban a kiemelkedő forgalmat mutató tavalyi nyárhoz képest is 5 százalékkal magasabb volt az adásvételek száma. Mivel a január és a február is kiemelkedően aktív volt, az eddigi nyolc hónap egyenlege alig tér el a tavalyi hasonló időszakétól.

Különösen az idősebb, alacsonyabb kategóriába tartozó használt autók iránt nőtt meg a kereslet, ami jelzi, hogy a vásárlók a bizonytalan helyzetben igyekeztek korlátozni kiadásaikat, valamint a fertőzés kockázata miatt a tömegközlekedésről a lehető legkisebb ráfordítással próbáltak egyéni közlekedésre váltani

- fejtette ki Halász Bertalan, a JóAutók.hu vezérigazgatója a közleményben.

A leggyakrabban gazdát cserélő modellek köréből is kiemelkedik az Opel Astra és a Suzuki Swift, amelyekből 31 400, illetve 26 600 került új tulajdonoshoz, ami együttesen a teljes forgalom több mint 11 százalékát teszi ki. A lista következő helyein a Ford Focus, a Volkswagen Golf, a Volkswagen Passat, a 3-as BMW és az Opel Corsa modellek találhatók.

A közlemény szerint a használt autók felé elmozduló érdeklődést mutatja az is, hogy miközben a hazai használtautó-piac forgalma csak 3 százalékkal maradt el január-augusztusban a tavalyitól, az új autók értékesítése ugyanebben az időszakban több mint 25 százalékkal, 105 ezerről 79 ezerre esett vissza.

A JóAutók.hu előrejelzése szerint a hazai használtautó-piac forgalma idén akár elérheti a tavalyi kiemelkedő szintet is, amikor rekordszámú, 808 ezer használt személyautó váltott tulajdonost.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

használt autó

autó

használt autó vásárlás