Megszólalt Orbán Viktor: Valahogy majd kibírjuk, de nem lesz jó őszünk

Pénzcentrum   
  Megosztom
Megszólalt Orbán Viktor: Valahogy majd kibírjuk, de nem lesz jó őszünk

A dolgok nem kényelmesen, és elegánsan haladnak a kórházakban, de fel vannak készítve a védekezésre Orbán Viktor szerint. A kormányfő a Kossuth rádióban nyilatkozott - írja a Pénzcentrum.

Lassan szügyig állunk a második hullámban, a Korányi kórházban kezdte a napját Orbán Viktor: a kormányfő a Kossuth rádióban arról beszélt, a hírekkel ellentétben van elég lélegeztetőgép. Elmondta, hogy lépcsőzetes haditervük van, nem lesz olyan, hogy nincs elég kórházi kapacitás. Orbán Viktor elmondta, ha hirtelen kellene sok embert ellátni, akkor 10 ezer olyan ágy van, ahol vírusosokat lehet ellátni, de ez 30 ezerre is emelhető.

A kormányfő szerint a dolgok nem kényelmesen, és elegánsan haladnak a kórházakban, de fel vannak készítve a védekezésre. Ezért van lehetőség, hogy a második hullámmal szembeni védekezés más legyen. Az első hullámban az otthonmaradás volt a fontos, mert fel kellett készíteni az egészségügyet - tette hozzá. Ma az a feladat, hogy mindenki tudja élni az életét, az országnak működnie kell - jelentette ki. Hozzátette, mivel világjárványról van szó, az országot nem lehet légmentesen lezárni.

Valahogy majd kibírjuk, de nem lesz egy jó hangulatú őszünk, mivel mindenkin rajta lesz a maszk, ami egy felkiáltójel, hogy valami nincs rendben

- mondta annak kapcsán, hogy a járvány december-januárban tetőzhet a járvány itthon. Hozzátette, a napi megbetegedések száma szerinte meg fogja haladni az ezret. A fiatalok szervezete ugyan erős, de rajtuk nem nagyon fog, így jobban kell ügyelniük, hogy ne fertőzzék meg az idősebbeket - hívta fel a figyelmet.

Holnap a gazdasági operatív törzs fog ülésezni, a hitelmoratórium kérdése is terítéken lesz - jelentette ki. Arról kell dönteni, hogy miképp folytatódjon a hitelmoratórium. Az állam megrendelte már a hőmérőket, és így az iskoláknál lesz elég eszköz. A kormányfő elmondta, hogy a hőmérőzés az iskolákban lesz, és az alsó tagozatosoknak a szülei bemehetnek az intézménybe.

Bíztatnám a budapesti cégeket, és az önkormányzatot, hogy váltsanak üzleti modellt, mivel a külföldiekre nem lehet építeni a 2021-ben - jelentette ki a kormányfő. Bár a vidéki turizmus száguldani fog 2021-ben, Budapest esetében egy speciális programra van szükség.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

orbán

orbán viktor

koronavírus

koronavírus-járvány

kossuth rádió