Megszólalt Orbán Viktor: Valahogy majd kibírjuk, de nem lesz jó őszünk

Pénzcentrum   
  Megosztom
Megszólalt Orbán Viktor: Valahogy majd kibírjuk, de nem lesz jó őszünk

A dolgok nem kényelmesen, és elegánsan haladnak a kórházakban, de fel vannak készítve a védekezésre Orbán Viktor szerint. A kormányfő a Kossuth rádióban nyilatkozott - írja a Pénzcentrum.

Lassan szügyig állunk a második hullámban, a Korányi kórházban kezdte a napját Orbán Viktor: a kormányfő a Kossuth rádióban arról beszélt, a hírekkel ellentétben van elég lélegeztetőgép. Elmondta, hogy lépcsőzetes haditervük van, nem lesz olyan, hogy nincs elég kórházi kapacitás. Orbán Viktor elmondta, ha hirtelen kellene sok embert ellátni, akkor 10 ezer olyan ágy van, ahol vírusosokat lehet ellátni, de ez 30 ezerre is emelhető.

A kormányfő szerint a dolgok nem kényelmesen, és elegánsan haladnak a kórházakban, de fel vannak készítve a védekezésre. Ezért van lehetőség, hogy a második hullámmal szembeni védekezés más legyen. Az első hullámban az otthonmaradás volt a fontos, mert fel kellett készíteni az egészségügyet - tette hozzá. Ma az a feladat, hogy mindenki tudja élni az életét, az országnak működnie kell - jelentette ki. Hozzátette, mivel világjárványról van szó, az országot nem lehet légmentesen lezárni.

Valahogy majd kibírjuk, de nem lesz egy jó hangulatú őszünk, mivel mindenkin rajta lesz a maszk, ami egy felkiáltójel, hogy valami nincs rendben

- mondta annak kapcsán, hogy a járvány december-januárban tetőzhet a járvány itthon. Hozzátette, a napi megbetegedések száma szerinte meg fogja haladni az ezret. A fiatalok szervezete ugyan erős, de rajtuk nem nagyon fog, így jobban kell ügyelniük, hogy ne fertőzzék meg az idősebbeket - hívta fel a figyelmet.

Holnap a gazdasági operatív törzs fog ülésezni, a hitelmoratórium kérdése is terítéken lesz - jelentette ki. Arról kell dönteni, hogy miképp folytatódjon a hitelmoratórium. Az állam megrendelte már a hőmérőket, és így az iskoláknál lesz elég eszköz. A kormányfő elmondta, hogy a hőmérőzés az iskolákban lesz, és az alsó tagozatosoknak a szülei bemehetnek az intézménybe.

Bíztatnám a budapesti cégeket, és az önkormányzatot, hogy váltsanak üzleti modellt, mivel a külföldiekre nem lehet építeni a 2021-ben - jelentette ki a kormányfő. Bár a vidéki turizmus száguldani fog 2021-ben, Budapest esetében egy speciális programra van szükség.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

orbán

orbán viktor

koronavírus

koronavírus-járvány

kossuth rádió