Rászoruló magyaroknak nyújt segítséget az élelmiszerbank: több száz üzlet csatlakozott már hozzájuk

infostart.hu   
  Megosztom
Rászoruló magyaroknak nyújt segítséget az élelmiszerbank: több száz üzlet csatlakozott már hozzájuk

A tizenöt éve alapított Magyar Élelmiszerbank Egyesület szociális és környezetvédelmi szempontból is hasznos tevékenységet végez azzal, hogy évente általában tízezer tonna mentett élelmiszerrel negyedmillió rászoruló magyarnak nyújt rendszeres segítséget - írta meg az infostart.hu.

Évente 1,8 millió tonna élelmiszer megy veszendőbe Magyarországon. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület évente hozzávetőleg tízezer tonna élelmiszert ment meg, a programhoz eddig több mint 370 magyarországi üzlet csatlakozott

- mondta az InfoRádiónak Sczígel Andrea, a szervezet külső kapcsolatok igazgatója.

Ahogy a portál írja, a megmentett élelmiszer általában évente negyedmillió magyarnak segít rendszeresen. Tavaly 11 ezer tonna mentett élelmiszert juttattak el 300 ezer nélkülözőhöz.

Az élelmiszerbank működése szociális és környezetvédelmi szempontból is hasznos. Az egyesület partnereken, karitatív szervezeteken keresztül juttatja el a rászorulóknak a megmentett élelmiszert

- nyilatkozta az igazgató.

Mint mondta, a tizenöt éve alapított élelmiszerbank közvetlenül a gyártóktól és a kereskedelmi egységektől gyűjti be a fölösleges élelmiszert. Jelenleg négy nagy áruházlánccal állnak kapcsolatban.

Az Aldi épp most lépte át a százas üzletszámot, a Tesco is rengeteg üzlettel vesz részt az együttműködésben, rajtuk kívül az Auchan és a Metro is partnerei az élelmiszerbanknak

- tette hozzzá Sczígel Andrea.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

magyar élelmiszerbank egyesület

élelmiszerbank

élelmiszer

környezetvédelem

rászorulók