Rászoruló magyaroknak nyújt segítséget az élelmiszerbank: több száz üzlet csatlakozott már hozzájuk

infostart.hu   
  Megosztom
Rászoruló magyaroknak nyújt segítséget az élelmiszerbank: több száz üzlet csatlakozott már hozzájuk

A tizenöt éve alapított Magyar Élelmiszerbank Egyesület szociális és környezetvédelmi szempontból is hasznos tevékenységet végez azzal, hogy évente általában tízezer tonna mentett élelmiszerrel negyedmillió rászoruló magyarnak nyújt rendszeres segítséget - írta meg az infostart.hu.

Évente 1,8 millió tonna élelmiszer megy veszendőbe Magyarországon. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület évente hozzávetőleg tízezer tonna élelmiszert ment meg, a programhoz eddig több mint 370 magyarországi üzlet csatlakozott

- mondta az InfoRádiónak Sczígel Andrea, a szervezet külső kapcsolatok igazgatója.

Ahogy a portál írja, a megmentett élelmiszer általában évente negyedmillió magyarnak segít rendszeresen. Tavaly 11 ezer tonna mentett élelmiszert juttattak el 300 ezer nélkülözőhöz.

Az élelmiszerbank működése szociális és környezetvédelmi szempontból is hasznos. Az egyesület partnereken, karitatív szervezeteken keresztül juttatja el a rászorulóknak a megmentett élelmiszert

- nyilatkozta az igazgató.

Mint mondta, a tizenöt éve alapított élelmiszerbank közvetlenül a gyártóktól és a kereskedelmi egységektől gyűjti be a fölösleges élelmiszert. Jelenleg négy nagy áruházlánccal állnak kapcsolatban.

Az Aldi épp most lépte át a százas üzletszámot, a Tesco is rengeteg üzlettel vesz részt az együttműködésben, rajtuk kívül az Auchan és a Metro is partnerei az élelmiszerbanknak

- tette hozzzá Sczígel Andrea.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

magyar élelmiszerbank egyesület

élelmiszerbank

élelmiszer

környezetvédelem

rászorulók