Gigaberuházás Szolnokon: letették a gyógyszergyár új üzemének alapkövét

MTI   
  Megosztom
Gigaberuházás Szolnokon: letették a gyógyszergyár új üzemének alapkövét

A Béres Gyógyszergyár Zrt. eddigi legnagyobb beruházásával tovább épül a vállalat szolnoki gyára. A 6,7 milliárd forint összértékű fejlesztéssel új gyártóüzem építés, raktárbővítés, termelő- és laboratóriumi eszköz beszerzés is megvalósul. Az új épület alapkövét Varga Mihály pénzügyminiszter és dr. Béres József, a Béres Gyógyszergyár elnöke helyezték el.

A vállalat 1995-ben vásárolta meg szolnoki telephelyét, ahol a mostani beruházással együtt eddig több mint 15 milliárd forint értékben valósítottak meg ingatlanfejlesztést, gép- és eszközbeszerzéseket. Az itt foglalkoztatottak száma a kezdeti 64-ről mára 379 főre emelkedett, ezzel a cég Jász-Nagykun-Szolnok megye tizedik legnagyobb magánfoglalkoztatójává vált.

A jelenlegi fejlesztést a termékek iránti növekvő piaci kereslet tette szükségessé. A 6,7 milliárd forint értékű, a legkorszerűbb technológiát képviselő beruházásban a gyógyszergyár 2050 m2-rel növeli gyára területét. Vezértermékének gyártása robottechnológiás gyártósor telepítésével újul meg, továbbá a vállalat termelő- és laboratóriumi eszközöket vásárol, bővíti raktárkapacitását, és fejleszti infrastruktúráját. A beruházás a Pénzügyminisztérium Nagyvállalati Beruházási Támogatási Programjának köszönhetően 3,04 milliárd forintos vissza nem térítendő állami támogatással történik.

A nemzetgazdaság szempontjából is fontos fejlesztés a gyár beruházása. Örömmel láttam, hogy a cég már nemcsak Magyarországon rendelkezik jó piaci pozíciókkal, hanem több környező országban is jelen van a termékeivel

- emelte ki beszédében Varga Mihály pénzügyminiszter.

Dr. Béres József kiemelte:

Mára közel 150-féle készítményünk van forgalomban, számos közülük piacvezető. Korábbi beruházásaink rövid távon és részlegesen jelentettek megoldást termelési kapacitásaink szűk keresztmetszeteire, a mostani nagyszabású beruházással megteremtjük a lehetőséget termékeink iránt mutatkozó piaci igények hosszútávú, biztonságos kielégítésére. Fő piacunk Magyarország, és jelen fejlesztéssel létrehozzuk dinamikusan növekvő exportpiaci tevékenységünk biztos termelési hátterét. Hálásak vagyunk a magyar kormány támogatásáért, mert ezt a léptékű fejlesztést önerőből nem tudtuk volna megvalósítani. Meggyőződéssel hisszük, hogy ez a befektetés országunk számára is megtérül majd. A gyár kertjében áll egy fa, atyám ültette. Szimbolikus jelentést hordoz: a munkájával is ültetett egy fát, mely megkapaszkodott, gyökeret eresztett és termést hozott. Nekünk, mai faültetőknek az a dolgunk, hogy felmenőink, az előttünk-járók jó példáját kövessük, tovább vigyük. Úgy, ahogy ők tették: becsülettel, tisztességgel, szorgalommal – s ez a feladat nem is kevés!

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gyógyszergyártás

gyógyszergyár

gyógyszer

beruházás