Lehullt a lepel: ezeket az autókat gyártják majd az új debreceni BMW-gyárban

HelloVidék   
  Megosztom
Lehullt a lepel: ezeket az autókat gyártják majd az új debreceni BMW-gyárban

A BMW-nél eddig ugyanazon a gyártósoron készítették a különböző meghajtású jármőveket, ezért a debreceni gyár ebből a szempontból is egyedinek fog számítani. Az első modelleket várhatóan 2025-ben gyártják le Debrecenben.

A lap szerint elsősorban a vízellátáson és a gyárat kiszolgáló vasútvonal felújításán dolgoznak a jelenleg is épülő debreceni BMW gyárhoz kapcsolódóan. Oliver Zipse vezérigazgató bejelentése szerint ez lesz a cég első olyan gyártósora, amely kizárólag elektromos autókat gyárt majd.

A BMW-nél eddig ugyanazon a gyártósoron készítették a különböző meghajtású jármőveket, ezért a debreceni gyár ebből a szempontból is egyedinek fog számítani azzal, hogy kizárólag elektromos autókat fognak gyártani.

Az első modelleket várhatóan 2025-ben gyártják le Debrecenben.

A gyártó úgy kalkulál, hogy a következő években még nagy szükség lehet a belső égésű motoros járművek gyártására, ám egyre nagyobb mennyiségben terveznek elektromos autókat is eladni.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

bmw

bmw-gyár

debrecen

autó

elektromos autó

gyártás