Visszatérítik a helyközi bérletek árát novemberben: mutatjuk a legfontosabb részleteket

MTI   
  Megosztom
Visszatérítik a helyközi bérletek árát novemberben: mutatjuk a legfontosabb részleteket

Kezelési költség nélkül visszatérítik a helyközi közlekedési szolgáltatók a korábban megvásárolt, de a koronavírus-járvány elleni védekezéshez kapcsolódó intézkedések miatt feleslegessé vált novemberi bérletek árának felét vagy egészét azoknak, akik kérik - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára Facebook-oldalán.

Schanda Tamás azt írta, hogy az ITM döntése alapján azok, akik november havi bérletet vettek, de november 18-ig visszaváltják azt, és akik az intézkedések életbe lépése, november 11. előtt kezdődő érvényességű, a benyújtáskor még legalább 15 napig érvényes havi bérletet vásároltak, a bérlet árának a felét, akik november 11., szerda előtt vettek szerdai vagy az utáni érvényességgel kezdődő havi bérletet, a bérlet teljes árát visszakapják a helyközi közlekedési vállalatoktól.

A minisztérium arra kéri Karácsony Gergely főpolgármestert és a települések polgármestereit, hogy a helyi közlekedési vállalatok esetében járjanak el hasonlóan.

Az intézkedés sokakat érint, például a középiskolásokat és a tanárokat

- tette hozzá.

Az államtitkár emlékeztetett:

az egészségügyi dolgozóknak és a védekezésben részt vevő orvos- és egészségtudományi hallgatóknak ingyenessé tették a közlekedést. Az érintettek nemcsak a lakóhelyük és a munkahelyük között, hanem országszerte ingyenesen közlekedhetnek. A kedvezményt nemcsak az egészségügyi szakképzettségű dolgozók vehetik igénybe, az ingyenes közlekedés a gyógyszerészekre is vonatkozik.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

bérlet

helyközi bérlet