Népszerű lesz a vállalkozásmentő ingyenhitel: ezzel a turisztikai- és agrárszektor is nyerhet

HelloVidék   
  Megosztom
Népszerű lesz a vállalkozásmentő ingyenhitel: ezzel a turisztikai- és agrárszektor is nyerhet

Bővült ősszel a támogatott állami hitelfelvételre jogosult vállalkozások köre. Többek között a taxisok, előadóművészek is részesülhetnek a kedvezményes kölcsönökből, az agrárvállalkozások pedig személyre szabott beruházási hitelt igényelhetnek.

Az agrárvállalkozások részéről kimondottan nagy igény volt egy önálló beruházási hiteltermékre, mert a klasszikus, az iparra és szolgáltatószektorra tervezett Széchenyi beruházás hiteleknél mindig hátrányt szenvedett az ágazat

– mondta Szabó Norbert, a Sberbank Magyarország Zrt. mikrovállalati üzletág vezetője, aki szerint az agrárhitel (Agrár Széchenyi Beruházási Hitel Plusz) közel félmillió hazai agrárvállalkozás, őstermelő számára jelenthet megoldást a fejlesztésre, vagy a túlélésre. A korábbi piaci hitelekhez képest relatíve olcsó ez a megoldás, mondja a szakértő, mert kis önerővel, hosszú türelmi idővel kínálják a bankok és a hitelösszeg is magas, akár egymilliárd forint is lehet.

A turisztikai és vendéglátó szektornak szóló Széchenyi Turisztikai Kártya egyértelműen életmentő megoldás a napokban újabb korlátozásokkal sújtott szektornak. A konstrukció bővíti az igénybe vevők körét, így a taxisok, vendéglátók, előadóművészeti vállalkozások is bekerültek a mintegy 200 ezer vállalkozásra rúgó célcsoportba. Ez egy kimondottan attraktív termék azáltal, hogy tulajdonképpen ingyenhitel, hiszen sem kezelési költséget, sem kamatot nem kell fizetni

– értékelte Szabó Norbert.

Életképessége miatt valószínűleg mindkét konstrukció véglegesen megmarad a banki palettán. A Sberbank szakértője arra számít, hogy a siker a számokban is megmutatkozik majd, a két termék együttesen akár a jövő évben igényelt vállalkozásmentő hitelek ötödét is kitehetik majd.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

turisztika

agrárszektor

ingyen hitel

hitel

hitelfelvétel

koronavírus

koronavírus-járvány