Népszerű lesz a vállalkozásmentő ingyenhitel: ezzel a turisztikai- és agrárszektor is nyerhet

HelloVidék   
  Megosztom
Népszerű lesz a vállalkozásmentő ingyenhitel: ezzel a turisztikai- és agrárszektor is nyerhet

Bővült ősszel a támogatott állami hitelfelvételre jogosult vállalkozások köre. Többek között a taxisok, előadóművészek is részesülhetnek a kedvezményes kölcsönökből, az agrárvállalkozások pedig személyre szabott beruházási hitelt igényelhetnek.

Az agrárvállalkozások részéről kimondottan nagy igény volt egy önálló beruházási hiteltermékre, mert a klasszikus, az iparra és szolgáltatószektorra tervezett Széchenyi beruházás hiteleknél mindig hátrányt szenvedett az ágazat

– mondta Szabó Norbert, a Sberbank Magyarország Zrt. mikrovállalati üzletág vezetője, aki szerint az agrárhitel (Agrár Széchenyi Beruházási Hitel Plusz) közel félmillió hazai agrárvállalkozás, őstermelő számára jelenthet megoldást a fejlesztésre, vagy a túlélésre. A korábbi piaci hitelekhez képest relatíve olcsó ez a megoldás, mondja a szakértő, mert kis önerővel, hosszú türelmi idővel kínálják a bankok és a hitelösszeg is magas, akár egymilliárd forint is lehet.

A turisztikai és vendéglátó szektornak szóló Széchenyi Turisztikai Kártya egyértelműen életmentő megoldás a napokban újabb korlátozásokkal sújtott szektornak. A konstrukció bővíti az igénybe vevők körét, így a taxisok, vendéglátók, előadóművészeti vállalkozások is bekerültek a mintegy 200 ezer vállalkozásra rúgó célcsoportba. Ez egy kimondottan attraktív termék azáltal, hogy tulajdonképpen ingyenhitel, hiszen sem kezelési költséget, sem kamatot nem kell fizetni

– értékelte Szabó Norbert.

Életképessége miatt valószínűleg mindkét konstrukció véglegesen megmarad a banki palettán. A Sberbank szakértője arra számít, hogy a siker a számokban is megmutatkozik majd, a két termék együttesen akár a jövő évben igényelt vállalkozásmentő hitelek ötödét is kitehetik majd.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

turisztika

agrárszektor

ingyen hitel

hitel

hitelfelvétel

koronavírus

koronavírus-járvány