Milliárdos beruházás Nyíregyházán: utakat aszfaltoznak és megújul egy felüljáró is

MTI   
  Megosztom
Milliárdos beruházás Nyíregyházán: utakat aszfaltoznak és megújul egy felüljáró is

Központi költségvetési forrásból útfejlesztésre 5 milliárd forintot, további 1,5 milliárdot pedig a város egyik legforgalmasabb felüljárójának felújítására fordít Nyíregyháza önkormányzata.

Kovács Ferenc, a nyírségi nagyváros polgármestere szerdán a sajtónak nyilatkozva elmondta, a 36-os főút belterületi szakaszaként használt Tiszavasvári úti felüljáró teljesen megújul, a várhatóan jövő tavasszal kezdődő munkálatok során kicserélik a műtárgy tartószerkezeteit, felújítják a járdákat és kerékpárutat alakítanak ki rajta.

A tervek már elkészültek, a rekonstrukcióhoz szükséges 1,5 milliárd forintot költségvetési forrásból biztosítja a kormány Nyíregyháza számára

- közölte a polgármester.

Vinnai Győző, a térség országgyűlési képviselője a tájékoztatón emlékeztetett, a vasúti fővonalak felett átvezető, 1977-ben átadott felüljáró biztosít közúti kapcsolatot a tiszavasvári járással, a város délnyugati részén lévő ipari területtel és a kertvárosi településrésszel. Az évek óta egyre romló állagú forgalmas felüljárón korábban sebességkorlátozást vezettek be.

Kovács Ferenc elmondta, a nyíregyházi önkormányzat a felüljáró rekonstrukciója mellett ötmilliárd forint támogatást kapott a városi földutak aszfaltozására. Nyíregyházán 2010 óta a központi költségvetésből és európai uniós forrásokból több mint száz belterületi földutat aszfaltoztak le és tizenöt csomópontot építettek ki, ez a munka folytatódhat a támogatás révén.

A városvezető hozzátette, a 610 kilométernyi önkormányzati út mintegy fele aszfaltos, a többi megújítására 5-6 milliárd forint értékben rendelkezik kiviteli tervekkel az önkormányzat.

Tájékoztatása szerint hamarosan elindulhat az útépítések első "csomagjának" közbeszerzése, kedvező esetben 2021 tavaszától megkezdődhet a földutak aszfaltozása.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nyíregyháza

útfelújítás

útfejlesztés

felüljáró

aszfaltozás

beruházás

szabolcs-szatmár-bereg megye