Roham a biztosítóknál? ezt kereste a legtöbb magyar a koronavírus miatt

Pénzcentrum   
  Megosztom
Roham a biztosítóknál? ezt kereste a legtöbb magyar a koronavírus miatt

A világméretű koronavírus-járvány hatása a magyar biztosítási piacon is meglátszik. Az életbiztosítási üzletág, ha nem is sokkal, de azért mind darabszámban, mind értékben csökkent 2019-hez képest. A gödörből azonban szép lassan kezdenek kilábalni a biztosítók, sőt kirajzolódott az a kép is, hogy az egészségbiztosítások száma még meg is ugrott a pandémia legsúlyosabb időszakaiban. A Pénzcentrum a az életbiztosítási piacból leginkább részesedő biztosítókat kérdezet arról, hogyan érintette őket a 2020-as pandémiás időszak, és mit várnak a 2021-es évtől.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) hivatalos adatai szerint a biztosítások életági termékeinél 2020. második negyedévében az összes szerződésszám 2 348 768 volt, ehhez képest 2019-ben, ugyanebben az időszakban 2 391 140 darab. A különbség tehát alig több mint 42 ezerrel a 2019-es évé. A statisztika tehát arról árulkodik, hogy 1 év leforgása alatt csekély, valójában

kevesebb mint két százalékkal csökkent Magyarországon az életági termékek szerződés száma.
Ennek a csökkenésnek a túlnyomó része ráadásul az egyszeri díjas termékeknél jelentkezett, amihez képest a rendszeres díjas szerződések száma jóval stabilabbnak mondható. Számokban mindez a következőt jelenti:

  • 2020. II. negyedév, folyamatos díjas szerződések száma: 2 033 923
  • 2019. II. negyedév, folyamatos díjas szerződések száma: 2 035 253
  • 2020. II. negyedév, egyszeri díjas szerződések száma: 314 863
  • 2019. II. negyedév, egyszeri díjas szerződések száma: 355 887

A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) az idei évi időszakról azt közölte, hogy a járvány minden biztosító számára rendkívüli helyzetet teremtett, bár a szektort összességében eddig kevésbé érintette a válság. Ezen belül az életbiztosításoknál igencsak keresett volt az online kötés, ez szinten is tudta tartani a kötések számát.

Ezen felül a biztosítók úgy látják, a magyar ügyfelek nagyon tudatosak, egyelőre nincs drámai pénzkivonás a biztosításokból. Erre magyarázatként szolgálhat a szövetség szerint, hogy hazánkban rendkívül magas készpénztartás jellemző, így elsőre ahhoz nyúlnak az emberek.

Arról, hogy mit is hoz a jövő a teljes cikkben a Pénzcentrum oldalán olvashatunk.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

koronavírus

biztosítás

egészség