Roham a biztosítóknál? ezt kereste a legtöbb magyar a koronavírus miatt

Pénzcentrum   
  Megosztom
Roham a biztosítóknál? ezt kereste a legtöbb magyar a koronavírus miatt

A világméretű koronavírus-járvány hatása a magyar biztosítási piacon is meglátszik. Az életbiztosítási üzletág, ha nem is sokkal, de azért mind darabszámban, mind értékben csökkent 2019-hez képest. A gödörből azonban szép lassan kezdenek kilábalni a biztosítók, sőt kirajzolódott az a kép is, hogy az egészségbiztosítások száma még meg is ugrott a pandémia legsúlyosabb időszakaiban. A Pénzcentrum a az életbiztosítási piacból leginkább részesedő biztosítókat kérdezet arról, hogyan érintette őket a 2020-as pandémiás időszak, és mit várnak a 2021-es évtől.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) hivatalos adatai szerint a biztosítások életági termékeinél 2020. második negyedévében az összes szerződésszám 2 348 768 volt, ehhez képest 2019-ben, ugyanebben az időszakban 2 391 140 darab. A különbség tehát alig több mint 42 ezerrel a 2019-es évé. A statisztika tehát arról árulkodik, hogy 1 év leforgása alatt csekély, valójában

kevesebb mint két százalékkal csökkent Magyarországon az életági termékek szerződés száma.
Ennek a csökkenésnek a túlnyomó része ráadásul az egyszeri díjas termékeknél jelentkezett, amihez képest a rendszeres díjas szerződések száma jóval stabilabbnak mondható. Számokban mindez a következőt jelenti:

  • 2020. II. negyedév, folyamatos díjas szerződések száma: 2 033 923
  • 2019. II. negyedév, folyamatos díjas szerződések száma: 2 035 253
  • 2020. II. negyedév, egyszeri díjas szerződések száma: 314 863
  • 2019. II. negyedév, egyszeri díjas szerződések száma: 355 887

A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) az idei évi időszakról azt közölte, hogy a járvány minden biztosító számára rendkívüli helyzetet teremtett, bár a szektort összességében eddig kevésbé érintette a válság. Ezen belül az életbiztosításoknál igencsak keresett volt az online kötés, ez szinten is tudta tartani a kötések számát.

Ezen felül a biztosítók úgy látják, a magyar ügyfelek nagyon tudatosak, egyelőre nincs drámai pénzkivonás a biztosításokból. Erre magyarázatként szolgálhat a szövetség szerint, hogy hazánkban rendkívül magas készpénztartás jellemző, így elsőre ahhoz nyúlnak az emberek.

Arról, hogy mit is hoz a jövő a teljes cikkben a Pénzcentrum oldalán olvashatunk.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

koronavírus

biztosítás

egészség