Minden eddiginél több pénzt osztanak szét a vidékiek között: erre járhat támogatás

MTI   
  Megosztom
Minden eddiginél több pénzt osztanak szét a vidékiek között: erre járhat támogatás

A 2021-es költségvetés az eddigieknél is nagyobb forrást nyújt a Magyar falu programnak, amelynek jövő évi koncepciója már alakul. Mutatjuk, mi lehet tudni eddig a részletekről.

Lezárult a Magyar falu program idei pályázati alprogramja, minden kategóriában kihirdették a nyerteseket, a program jövőre az eddigieknél is nagyobb forrással folytatódik - mondta el a Magyar Nemzetnek Gyopáros Alpár, a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa. A lap szombati számában megjelent interjúban a kormánybiztos kiemelte: a koronavírus-járvány nem befolyásolta számottevően a Magyar falu program végrehajtását, sőt a kormány év közben további 62 milliárd forint többlettámogatásról döntött.

A program indulása óta még két év sem telt el, de a nyertes pályázatok száma meghaladja a 12 ezret, a kifizetett támogatások összege pedig a 130 milliárd forintot. A jogosult települések több mint 95 százaléka nyert már támogatást.

Emellett temetők fejlesztését, falu- és tanyagondnoki buszok beszerzését, szolgálati lakások és faluházak kialakítását támogatták a programban, és ötmilliárd forint keretösszegben írtak ki pályázatot falusi civil szervezetek számára.

Gyopáros Alpár közölte: a 2021-es költségvetés az eddigieknél is nagyobb forrást nyújt a Magyar falu programnak, amelynek jövő évi koncepciója már alakul, falusi utcák és járdák, valamint önkormányzati épületek felújítására, falu- és tanyagondnoki buszok, illetve kommunális eszközök beszerzésére biztosan hirdetnek új pályázatokat.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

magyar falu program

támogatás

költségvetés