Rekordot döntött a kedvelt sütemény alapanyag ára: karácsonyra akár 5000 forint is lehet kilója

MTI   
  Megosztom
Rekordot döntött a kedvelt sütemény alapanyag ára: karácsonyra akár 5000 forint is lehet kilója

Soha nem volt olyan drága a dió, mint amilyen a mostani karácsonyi bejglihez lehet. A sokéves átlag fele termett belőle, az unióban Magyarországon a legkevesebb. A terméktanács úgy számol, a tavalyi rekordhoz képest 10-15 százalékkal emelkedhetnek az árak, így hamarosan akár 5000 forintba is kerülhet a legjobb minőségű dió kilója - számolt be róla az RTL Klub Híradója.

A dióbél termelői ára az elmúlt években átlagosan kilogrammonként 1500–2000 forint között mozgott, a fogyasztói ár pedig minőségtől függően kilogrammonként bruttó 2500–4000 forint között alakult-

- mondta Apáti Ferenc, a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács alelnöke.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

dió

diótermés

dióbél

dióbél ára

árak

karácsony

sütemény

sütemény alapanyag