Koronavírus: teljes összegű táppénz jár a tanároknak, ha munkában betegedtek meg

Világgazdaság   
  Megosztom
Koronavírus: teljes összegű táppénz jár a tanároknak, ha munkában betegedtek meg

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az ATV Híradójának megkeresésére közölte, hogy minden tanár teljes összegű táppénzben részesül, aki munkavégzése során kapta el a koronavírust - számolt be róla a Világgazdaság.

Ahogy a portál írja, az Emmi ismertette:

a teljes összeget két részletben kaphatja meg a pedagógus. Először a 60 százalékos táppénzt, majd a maradék 40 százalékot akkor, ha a foglalkozási megbetegedéssel kapcsolatos eljárást az érintett hatóságok befejezték.

Pozitív laboreredmény birtokában az intézményvezető kezdeményezésére a munkáltató telephelye szerint illetékes fővárosi vagy megyei kormányhivatal, mint munkavédelmi hatóság állapíthatja meg, hogy a pedagógus a hivatásából eredően találkozott koronvírussal fertőzött személlyel.

Annak a pedagógusnak, aki hatósági karanténban van, de tünetmentes, ha lehetősége van otthonról munkát végezni és vállalja is azt, otthoni munkavégzést rendelhet el a munkáltató. Ebben az esetben nem kell táppénzre mennie, hiszen munkát végez, így a teljes fizetését megkapja

- közölték.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

emberi erőforrások minisztériuma

táppénz

világgazdaság

tanárok