Hamarosan indul az új magyar szuperbank: nemzetstratégiai jelentőségűvé nyilvánították

HelloVidék   
  Megosztom
Hamarosan indul az új magyar szuperbank: nemzetstratégiai jelentőségűvé nyilvánították

Az indoklás szerint erre a magyar pénzügyi szektor versenyképességének növelése érdekében van szükség. Így létrejöhet hazánk második legnagyobb bankcsoportja.

Megjelent a Magyar Közlönyben a kormányrendelet szerda este, amellyel a kormány nemzetstratégiai jelentőségűnek minősíti a Budapest Bank Zrt., az MKB Bank Nyrt. és a a Takarék Csoportot irányító MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. fúzióját, hogy létrejöhessen a Magyar Bankholding Zrt, írja a 444. Az indoklás szerint erre a magyar pénzügyi szektor versenyképességének növelése érdekében van szükség.

míg egyébként az OTP értéke 2020 első félévének végén ennek több mint háromszorosa, 2380 milliárd forintnyi volt. Az új bankcsoportban a Magyar Állam a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. révén 30,35 százalék, az MKB tulajdonosai 31,96 százalék, az MTB tulajdonosai pedig 37,69 százalék részesedést szereznek az apport teljesülésekor. A bank vezérigazgatója Vida József lesz.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bank

bankcsoport

szuperbank

kolcson

szemelyi_kolcson

szemelyi_hitel

gyorskolcson