Újabb vidéki városban építkezik világ legismertebb gyorsétterem-lánca: mutatjuk, mikor kóstolhatjuk a finomságokat

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb vidéki városban építkezik világ legismertebb gyorsétterem-lánca: mutatjuk, mikor kóstolhatjuk a finomságokat

Békéscsaba belvárosában, a városi piac szomszédságában nyitotta meg 93. magyarországi éttermét a hazai McDonald’s. A „Jövő Élménye” koncepciónak megfelelően az új autós egységnél kiemelt szerepet kap az innováció és a digitális fejlesztés, miközben a személyesség is fontos eleme marad a kiszolgálásnak. A korszerű étterem a vállalat növekedési stratégiájának megfelelően 2020-ban már a negyedik újonnan megnyitott autós egység, amely Békéscsabán 126 új munkahelyet teremt.

Békéscsabán korábban 18 éven keresztül üzemelt McDonald’s étterem. 2015-ben a vásárlási szokások átalakulása miatt a vállalat az egység bezárása mellett döntött, azonban az étteremlánc azóta is folyamatosan kereste a lehetőségét annak, hogy egy modernebb, márkához méltó formában térhessen vissza. A most épült belvárosi étterem elhelyezkedésében és felszereltségében is teljes mértékben igazodik az új igényekhez.

Nagy örömünkre szolgál, hogy sikerült betartanunk a békéscsabaiaknak tett ígéretünket és öt év után visszatérhetünk a városba. Bízom abban, hogy a békéscsabaiak is úgy látják majd, megérte a várakozás, hiszen az új étterem korszerű építészeti és technológiai megoldásokkal épült fel, szem előtt tartva a város, a vendégeink és a fenntarthatóság szempontjait

- mondta Égi Zsolt, a magyarországi McDonald’s éttermeket irányító Progress Étteremhálózat Kft. ügyvezetője.

Az étterem 4 hónap alatt, egy elbontott áruház helyén, a terület részleges parkosításával és összesen 25 parkolóhely kialakításával épült fel. Az akadálymentesített vendégtérben a Jövő Mekizés élményét idéző érintőképernyős rendelésfelvevő kioszkok, vendégélmény menedzserek, 84 ülőhely és asztalhoz kérhető rendelés várja a vendégeket. A McDrive részlegnek köszönhetően a békéscsabaiak pedig már autójuk kényelmében is rendelhetnek. Az épület kívülről Streamlined típusú designnal épült fel, amely lapos tetős kialakításával, homlokzatán vakolt- és kompozit lemezburkolatokkal teszi egyértelművé, hogy a gyorskiszolgáló éttermek új korszakának képviselője érkezett meg a városba. A belsőépítészeti kialakításban a fa és a bőr elemek kombinációja köszön vissza.

Az étteremben fontos szerepet kaptak a fenntarthatósági megfontolások is: a padló, a fal- és a tető födémszerkezetek hatékony energetikai követelményeknek megfelelő hőszigeteléssel készültek el, a belső terek felmelegedését pedig a külső- és belső árnyékoló rendszer akadályozza meg. A vendégtér és az üzemi területek is természetes megvilágítással működnek, ahol szükséges, mindenhol LED izzókat használnak, a kültéri lámpákat pedig alkonykapcsolóval szerelték fel. Szintén energiát takarít meg a hűtő- és fagyasztó ajtó nyitva maradást figyelő rendszere, a levegő-levegő hőszivattyús hűtése- és fűtése, és egy okos megoldás: az étteremben lévő hűtő-fagyasztó kamrák kalorikus rendszereinek hőenergiáját a használati melegvíz előmelegítésére használják fel. A vízmegtakarításról a szenzoros csapok mellett az esővizet is összegyűjtő automata öntöző rendszer gondoskodik.

Az új egység működtetését a hazai vállalat az egyik legtapasztaltabb franchise partnerére, Héjja Jánosra bízta, aki már Gyöngyösön, Szekszárdon és Szolnokon 1-1, Kecskeméten pedig 2 éttermet üzemeltet kiemelkedő eredményekkel.

Egy étterem működésénél négy nagyon fontos dolog van: a minőség, a kiszolgálás, a tisztaság és az érték. Vendégeink szeretnek bejönni hozzánk: kapnak egy kedves mosolyt, személyes élményben van részük, és soha nem csalódnak az ételben

- mondta Héjja János, a hazai McDonald’s franchise partnere.

Az ország 93. Mekijében Héjja János 74 főállású kollégát foglalkoztat, és további 52 diáknak biztosít lehetőséget a tanulás melletti rugalmas munkavégzésre.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

békéscsaba

piac

mcdonalds

gyorsétterem

étterem

békés megye