Ez lesz a magyarok kedvence? Slágertermék lehet a bejgli ízű szaloncukor, mutatjuk, hol kapható

HelloVidék   
  Megosztom
Ez lesz a magyarok kedvence? Slágertermék lehet a bejgli ízű szaloncukor, mutatjuk, hol kapható

A koronavírus-járvány minden szektorra rányomta bélyegét, nem volt ez másként az édességgyártó cégek esetében sem. Ugyan a tavaszi hullámot még komolyabb fennakadás nélkül megúszta a Lissé Édességgyár Kft., a második hullám már számukra is okozott fejtöréseket. Hogy készülnek ennek fejében az ünnepekre? Milyen szaloncukrok alkotják az idei palettát? A gyártó képviseletében Rácsai Marianna válaszolt a HelloVidék kérdéseire.

HelloVidék: Hogyan alakult a szaloncukrok iránti kereslet az elmúlt években?

Rácsai Marianna: Az elmúlt években folyamatosan növekszik a szaloncukor eladásunk, ez talán annak is köszönhető,hogy új termékeket hozunk létre vagy a régi ízeket megújítjuk.

HelloVidék: Mire számítanak idén az elmúlt évhez képest?

Rácsai Marianna: Forgalmi számokat látjuk,erre az évre, így nagy örömünkre nem várható elmaradás, sőt legalább 20% növekedés mutatható ki.

HelloVidék: Hogyan hatott a cégre a koronavírus járvány? Milyen nehézségek akadtak?

Rácsai Marianna: Az első hullámnál,komolyabb fennakadások nem voltak az alapanyag ellátását illetően. Ami problémát okozott kezdetben a fertőtlenítő eszközök, gumikesztyűk,maszkok beszerzése, hiszen a legfontosabb a dolgozóink egészségi állapotának a megőrzése volt. Sajnos ez a jelenlegi helyzetben nem így alakult, a védőeszközöket könnyen és viszonylag normális áron megtudjuk vásárolni, viszont az alapanyag ellátás akadozik. Ennek vannak emberi tényezői,hiszen sok fertőzött van,így a gyártok nem tudnak megfelelő mennyiségű műszakkal dolgozni, ami a termelés csökkenését okozza, így a csomagolóanyag, kartonos cégek gyakran 2-3 hetes csúszással tudják a megrendelt mennyiségeket teljesíteni.

HelloVidék: Milyen típusokat, fajtákat értékesítenek? Melyekből fogy a legtöbb? Mi számít slágerterméknek?

Rácsai Marianna: Formázott szaloncukor a fő profilunk, ennek nagy része fondant, marcipán,kókusz vagy karamell alapú, ami isteni finom belga csokoládéval van lemártva.

HelloVidék: Milyen szempontok szerint választanak a vevők? Vannak extra igények a termékekkel kapcsolatban?

Rácsai Marianna: A vásárlók számára egyre fontosabb a minőség, természetesen ehhez párosul a csomagolás is, hiszen sokan ajándék képen is adnak a szeretteiknek szaloncukrot. Az elmúlt évek során viszont egyre nagyobb kereslet van a különböző mentes termékeket illetően is. Cégünk 2018-ban kezdet ilyen termékeket gyártani, melyek mára már nagy sikert arattak, ebben az évben pedig egy országos versenyen a Fitt Rumos-kakaós ízű szaloncukor 2. helyezet hozta el.

HelloVidék: Vannak-e speciális termékeik illetve készülnek-e újdonságokkal erre az évre?

Rácsai Marianna: Ebben az évben Karácsonyi csoda néven jelentünk meg egy diós és egy mákkal étcsokoládéval mártott szaloncukorral, a fogyasztók visszajelzése alapján olyan hatást kelt a termékék,mintha Beiglit ennének nagyon finom csokoládéval mártva.

HelloVidék: Milyen áron mozognak a termékek?

Rácsai Marianna: A magas minőség mellett, próbálunk olyan árakat biztosítani, melyek elérhetők a fogyasztók számára, ennek tükrében középáras kategóriába sorolnám magunkat.

HelloVidék: Mi az, amit mindenképp vegyünk figyelembe vásárlás előtt? Mitől lesz minőségi egy termék? Alapanyagok, ízek alapján kiszűrhetjük, milyen minőséggel van dolgunk?

Rácsai Marianna: Nagyon fontos a csomagoláson feltüntettet jelölések, melyek általában tükrözik a csokoládé, kakaó,marcipán,természetes vagy mesterséges összetevők listáját. Cégünk kizárólag UTZ minősített kakaót, FairTrade csokoládét használ,kerüljük a mesterséges színezékeket, amennyiben lehetőség van rá szeretnénk a jövőben is még több termékünk esetében csökkenteni a tartósítószer használatát.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szaloncukor

lissé édességgyár

koronavírus

koronavírus-járvány

második hullám

karácsony

ünnepek

szaloncukrok