Eldőlni látszik a ISD Dunaferr sorsa? Mutatjuk a legújabb fejleményeket

HelloVidék   
  Megosztom
Eldőlni látszik a ISD Dunaferr sorsa? Mutatjuk a legújabb fejleményeket

December 17-én a dunaújvárosi cég közgyűlése megint elmaradt, az ISD Dunaferr ügyében most inkább külső szereplőknél, a székesfehérvári cégbíróságnál, a dunaújvárosi jegyzőnél, illetve a vitarendezésbe bevont magyar és orosz államnál pattog a labda - írja a Telex.

Ahogy a portál írjam az ISD Dunaferr Zrt. megint közgyűlést tartott volna december 17-én az, de az érvényességnek most nem voltak meg a feltételei. A főtulajdonos, az orosz-ukrán érdekszférában levő, de ciprusi Steelhold Ltd. nem jelent meg. Ugyan a céges közgyűlést személyes jelenléttel nem lehetett volna lebonyolítani, de a videóalapú, vagy más online módon szervezett gyűléshez nem történt semmilyen felkészülés.

Ezzel szemben újabb levelet kaptak a cég munkavállalói Jevgenyij Tanhilevicstől, a cég legfőbb, általános vezérigazgató-helyettesétől, aki egyben a dunaújvárosi helyi médiának is nyilatkozott.

A nyílvánosságot eddig kerülő menedzser megszólalása során elismerte, hogy valóban nagyon nehéz a cég helyzete, már 50 százalék alá csökkent a cég kapacitáskihasználtság, ami végzetes lehet.

Ha most csak 70 százalékon mennénk, minden financiális gondunk megoldódna, mindenkit ki tudnánk fizetni

- mondta.

A Dunaferr nem vesztes cég. Nem titok, azon dolgozunk, hogy megjelenjen egy iparági nagy játékos, egy olyan szereplő, amely az átmeneti időszakban kisegíti a krízisből a Dunaferrt. Az sem titok, hogy napokon belül eredményt érhetünk el ezen a téren, és olyan céget találunk, amely szó szerint átmenti a vállalatot a válságon. Két-három hét alatt visszaemelhető a gyár a normális működésbe. A Dunaferrt nem szabad veszni hagyni

- tette hozzá.

A cikk ide kattintva folytatódik tovább.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

telex

dunaferr

dunaújváros

székesfehérvári cégbíróság

közgyűlés