100 extra rendőrautó áll hamarosan forgalomba: elárulták, miből mennyit vásároltak

HelloVidék   
  Megosztom
100 extra rendőrautó áll hamarosan forgalomba:  elárulták, miből mennyit vásároltak

Közel száz darab új járművet vásárol az ORFK, egyenként bruttó 9,88 és 14,15 millió forint közötti áron. Az 949,6 millióért beszerzett rendőrautók jövőre már az utakat járják, és számos különféle egység használja majd őket - írja a Vezess.hu

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a 2020. évi jóváhagyott költségvetése terhére (…) nyílt közbeszerzési eljárásai eredményeként megkötött keretmegállapodásai terhére 45 db Skoda Kodiaq Ambition, valamint 50 db VW T6.1 kombi típusú 9 személyes, és 3 db VW T6.1 Multivan 6 személyes mikrobuszt vásárol

– közölte a lapnak a rendőrség, akik az új autókat, még felmatricázás előtt le is fotózhatták.

Miből mennyit vásároltak, és darabra mennyiért?

A 98 darab jármű összesen bruttó 949,64 millió forintba kerül. A legdrágábbak – a fényezés hivatalos nevén – a reflexezüst színű „VW T6.1 kombik”, ezek ára darabonként bruttó 14,15 millió forint, kettőt vesznek belőlük. Ugyanebből a járműből 48 darab cukorfehér színű is lesz, ezek egyenként bruttó 13,82 millió forintba kerülnek.

Škoda Kodiaqból összesen 43-at vásárolnak kristályfehér színben, bruttó 9,88 millió forintos darabáron, valamint kettő ezüstszürkét egyenként 9,93 millióért.

A 3 darab Volkswagen T6.1 Multivan árát azonban nem árulták el.

Hajtásláncok és extrák

Kétezres, 150 lóerős dízelmotor hajtja majd a hatfokozatú kéziváltóval és összkerékhajtással szerelt Škodákat.

A felszereltségükkel és az extráikkal kapcsolatban ezt írta a lapnak rendőrség:

SmartLink funkció; az adott motorizáltsághoz elérhető legnagyobb teljesítményű generátor és legnagyobb kapacitású akkumulátor; oldallégzsákok hátul; parkolóradar elöl és hátul; rádió Bolero MP3 lejátszással; riasztóberendezés emelésérzékelővel; vezetői profil-választás, Drive Set Up.

Ugyanez a gázolajos motor hajtja az első kerekeit a szintén hatfokozatú kézi váltóval rendelt VW T6.1 kombiknak. Felszereltségük és extráik a következők a rendőrség leírása szerint:

Fényasszisztens csomag; fűthető ablakmosó fúvókák elöl; klímaberendezés elöl-hátul a vezető- és utastérben elektronikus szabályozással; ködfényszóró kanyarfénnyel; oldallégzsák függönylégzsákkal a vezetőfülkében; parkolóradar elöl-hátul; állítható magasságú vezetőülés; az igényeknek megfelelő üléscsomag."

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

rendőr

rendőrautó

orfk