Jól járhatnak a lakók: 6 kilométernyi földutat tettek járhatóvá, de még aszfaltozna a város

MTI   
  Megosztom
Jól járhatnak a lakók: 6 kilométernyi földutat tettek járhatóvá, de még aszfaltozna a város

Nyíregyháza most várja azoknak a lakóközösségeknek a jelentkezését, amelyek szintén szeretnék, hogy a meglévő földutat aszfaltút helyettesítse.

Közleményükben azt írták: Nyíregyháza önkormányzata ötmilliárd forintos útfejlesztési támogatást kapott egy térségi fejlesztési igények támogatásáról szóló kormányhatározat alapján. Idézték Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármestert, aki bejelentette, hogy a program első ütemeként megkezdődött kilenc városrészben 15 utca útépítésének közbeszerzési eljárása. Az első csomag becsült költsége mintegy 1,2 milliárd forint, ebből hat kilométernyi földút kap aszfaltburkolatot.

Az első ütemben szereplő utcák építésének feltételei adottak, a lakossági együttműködés eredményeként az útépítéshez szükséges területek szinte teljes mértékben rendelkezésre állnak - írták, dicséretesnek nevezve azoknak az ingatlantulajdonosoknak, lakóközösségeknek az összefogását, ahol a lakók - együttműködve a várossal - térítésmentesen átadták az útépítéshez szükséges területet az önkormányzatnak.

Cél, hogy a lakókkal összefogva folytassuk Nyíregyháza úthálózatának fejlesztését, s így tovább csökkenjen városunkban a földutak száma

- közölte a polgármester.

Az önkormányzat vizsgálja a már beérkezett igényeket és várja azoknak a lakóközösségeknek a jelentkezését, amelyek szeretnék, hogy a meglévő földutat aszfaltút helyettesítse. Ehhez szükséges, hogy az utcában magas legyen a beépítettségi arány, legyenek kiépítve az alapközművek, az ingatlantulajdonosok nyilatkozzanak arról, hogy az érintett területrészt térítésmentesen átadják, legyenek útépítési tervek, lefolytassák az engedélyeztetési eljárást és megvizsgálják a városfejlesztési, városrendezési szempontokat - ismertették.

Január elejétől a város hivatalos weboldalán, a nyiregyhaza.hu oldalon tájékozódhatnak az érintettek - közölte a sajtószolgálat.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nyíregyháza

aszfaltozás

útfelújítás